İsrail Filistin'i vuruyor!

İsrail'in "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 100'e, yaralıların ise 670'e yükseldi. Hamas, İsrail'i uyardı. Saldırılar devam ederse üçüncü intifadanın başlayacağını duyurdu. Amerika ise Filistin'den İsrail'e füze saldırılarını durdurmasını istedi.

İsrail, Filistin'e yönelik saldırılarına bugün de devam etti.

İsrail; havadan bin 88, karadan 206 ve denizden 240 olmak üzere bin 534 saldırıda bulundu. Pazartesi gününden bu yana gerçekleşen saldırılarda ölenlerin sayısı 100'e, yaralıların sayısı 670'e çıktı.

Yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarda 282 ev tamamen, 8 bin 910 ev kısmen yıkıldı. Kısmen yıkılan evlerden 260'ı içerisinde yaşanamayacak hale geldi.

Lübnan'dan İsrail'e 3 füze atıldığı, İsrail'in de 25 top mermisiyle karşılık verdiği bildirildi.

Hamas İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'na dört füze fırlattı. Ancak İsrail'den ölü veya yaralı sayısı ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Saldırılar Gazze'de gıda sıkıntısının başgöstermesine neden oldu. Yoğun hava saldırıları nedeniyle esnaf kepenk kapatınca halk ekmek bulamadı.

İsrail ordusunun güney bölgeleri komutanı Sami Terceman, Gazze operasyonlarını genişletmeye hazırlandıklarını söyledi.

Hamas'ın Dış İlişkiler Şefi Usame Hamdan, İsrail'in saldırılarını devam ettirmesi durumunda Üçüncü İntifada'nın başlayacağını duyurdu. Refah sınır kapısını açması için Mısır'a çağrı yapan Haddam, İsrail'e karşı direnişi sürdüreceklerini vurguladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, uluslararası hava yolları şirketlerine "İsrail'e uçmamaları" uyarısında bulundu.

Amerika ise İsrail'e değil, Filistin'e sağduyu çağrısı yaptı, Filistin'in İsrail saldırılarına karşılık vermemesini istedi. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "Hamas’ın İsrail vatandaşlarına roket fırlatmasını acilen durdurması çok önemli. Bu adım gerginliği azaltacaktır, düşürecektir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

israil abd filistin hamas gazze