Erdoğan, İç Güvenlik Paketi'ni onayladı

Meclis'te tekmeli tokatlı kavgalara neden olan İç Güvenlik Yasası onaylandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kanun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Erdoğan, İç Güvenlik Paketi'ni onayladı

Meclis'teki görüşmeleri bu kavgalara neden olan İç Güvenlik Yasası Ak Saray'dan geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, polisin ve valilerin yetkisine artıran buna karşılık Jandarma'yı İçişleri Bakanlığı'na bağlayan yasayı onayladı. Yasa yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

İç Güvenlik Yasası tartışmalı bir çok madde içeriyor. Yasayla, terörle mücadelede önemli görevler üstlenen Jandarma teşkilatı İçişleri Bakanlığı'na bağladı. Bundan böyle General seviyesi haricindeki jandarma komutanların atamaları vali tarafından yapılacak. İllerdeki jandarma alay komutanları doğrudan il komutanı sıfatıyla valiye bağlı olarak çalışacalk. Jandarma personelinin görevden alınması ve Jandarma'ya personel kaynağı işlerini de İçişleri Bakanlığı yürütecek.

Polisin arama ve gözaltına alma yetkisi genişletildi. Polis, amirin yazılı, acele hallerde sözlü emriyle kişinin üstünü, eşyasını ve aracını arayabilecek.

Polis, gerekli durumlarda silah kullanabilecek. Emniyet Genel Müdürü veya İstihbarat Dairesi Başkanının yazılı emriyle, hakim kararı olmadan telefon dinleyebilecek.

ulusalkanal.com.tr