Karara sevinemediler

Poyrazköy Davası'ndan beraat eden çoğunluğu emekli ve muazzaf asker olan 83 karara sevinemedi. Duruşma sonrası adliye önünde buluşan herkesin dilinde Yarbay Ali Tatar, SAT Komandosu Saadettin Doğan ve Türkan Saylan vardı.

Poyraköy davasından yargılanan 83 sanık karara sevinemedi. Çünkü 6,5 yıllık dava sürecinde silah arkadaşaları Yarbay Ali Tatar ve SAT komandosu Saadettin Doğan ile Prof. Dr. Türkan Saylan'ı kaybettiler. Duruşma sonrası adliye kapısı önünde buluşan herkesin dilinde, yüreğinde kumpas şehitleri vardı.

Kardak Adası'na çıkan SAT Timi'nin komutanı Ali Türkşen, ilk kez kameralara konuştu. İlk sözleri, "Ali Tatar'ın ve Saadettin Doğan'ın hesabı sorulacak, kumpasın sorumluları yargılanacak" oldu.

Emekli Binbaşı Levent Bektaş, 2009'dan beri suçsuz olduklarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

20 ayı aşkın süre tutuklu kalan Deniz Kurmay Albay Ümit Metin kısa konuştu, "Türkiye'nin geleceği yargılandı" dedi.

Doğu ve Güneydoğu’da bölücü terörle mücadele eden emekli Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım da, mücadelenin kumpası kuranlar yargılanmadan bitmeyeceğini belirtti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerinin elinde Türkan Saylan'ın fotoğrafı vardı. Derneğin bursları ile okuyan gençlerde oradaydı.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr