Gözaltına alınan Cumhurbaşkanı Başyaveri uçağın koordinatları istedi

Fethullahçı terör örgütü darbe gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağını düşürmeyi planladı. Darbe girişimi kapsamında tutuklanan Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın da plan da rol aldığı ortaya çıktı. Başyaver, Erdoğan'ın koruma ekibine Marmaris'teki TC-ATA uçağının koordinatlarını sordu. Ekip şüphelendi, şaşırtma için “THY8456” yolcu uçağı koduyla kalktı, iki THY uçağı daha peş peşe havalandı. Yavere de 'rota belli değil' denildi.

Gözaltına alınan Cumhurbaşkanı Başyaveri uçağın koordinatları istedi

F tipi terör örgüt darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağı TC ATA’yı Marmaris Dalaman Havalimanı’ndan kalktıktan sonra düşürmeyi planladı. Cumhurbaşkanı’nın başyaveri kurmay Albay Ali Yazıcı koruma ekibinden uçuş koordinatlarını isteyince plan deşifre oldu.

Darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris’teydi. Erdoğan Marmaris'teki otelinin hedef alınacağı şüphesi üzerine Ankara’ya gitmek için harekete geçti. Ancak 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın “Ankara güvenli değil, Beştepe’yi sardılar. Biz sizi İstanbul’da koruruz” uyarısı üzerine kararını değiştirdi.

Ankara’da bulunan Erdoğan’ın Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı ise Cumhurbaşkanlığı koruma ekibini arayarak uçağın uçuş koordinatlarını sordu. Başyaver Yazıcı’nın bu talebi Erdoğan’ın koruma ekibinde şüphelere neden oldu. Bunun üzerine THY’den Dalaman Havalimanı’nda 2 uçağın daha hazır edilmesi istendi. Yavere de rotanın belli olmadığı bilgisi verildi.

Erdoğan ve beraberindekileri İstanbul’a getirecek TC ATA, yolcu uçağı kodu “THY8456” ile havalandı.

Erdoğan’ın uçağının havalandığının belli olmaması için diğer iki yolcu uçağı da peş peşe kalktı. TC ATA rotası boyunca tüm radarlarda THY uçağı olarak göründü.

Atatürk Havaalanı’na yaklaştığında ise darbe girişimcilerinin iki F16’sı Erdoğan’ın uçağını taciz etti.

Eskişehir 1. Ana Jet Üst Komutanlığı’ndan havalanan iki F16 devreye girerek darbe girişimcilerinin uçaklarını kovaladı. Suikast girişimini atlatan Erdoğan’ın uçağı da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı , diğer 3 yaver ile gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı erdoğan uçağı