Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Yunanistan'a tepki: Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?

Bölgedeki krizi provokasyonlarla derinleştiren Atina'nın 6 deniz milini 12'ye çıkartma girişimlerine Ankara'dan sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ege Denizi'ndeki Türkiye'ye ait alanın kısıtlanmasının söz konusu olamayacağını vurguladı. Oktay, Aksi bir durumun savaş sebebi sayıldığını hatırlattı. Yunanistan'a bir 12 mil tepkisi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Yunanistan'a tepki: Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?

Ege Denizi'nde ateşle oynayan Yunanistan'ın, bölgedeki gerilimi tırmandıran bir diğer adımı 6 deniz milini 12 mile çıkartma girişimleri oldu. Bu girişime karşı ise Ankara'nın tavrı net. "Buna İzin verilmeyecek."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 12 mil hamlesinin hayata geçmesi durumunda Ege Denizi'nde Türkiye'ye alan bırakmayacağını söyledi.

90'lı yılların sonunda Yunanistan benzer bir girişimde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hamleyi savaş sebebi sayan bir karar aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Okyay, o kararın hala geçerli olduğunu vurguladı.

Yunanistan'a bir 12 mil tepkisi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli de Meclis'ten çıkan savaş kararına dikkat çekti.

ulusal.com.tr

yunanistan ab 12 mil