NATO'ya Türkiye blokajı

NATO'nun Doğu Avrupa'daki yeni savunma planını Türkiye bloke etti. Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre; Türkiye, plana onay vermek için PYD ve YPG'nin terör örgütü olarak kabul edilmesini istiyor.

NATO'ya Türkiye blokajı

Türkiye, NATO’nun Baltık planına bloke etti. Ankara, PYD/YPG’nin terör örgütü olarak adlandırılmasını istedi. Ancak NATO üyesi ülkeler bu talebe sıcak bakmayınca Türkiye de NATO planına imza atmadı.

Alman haber ajansı DPA’da (dipia) yayınlanan haber, NATO merkezindeki gizli belgelere dayandırıldı. Türkiye'nin ulusal çıkarlarına güçlü bir destek karşılığında planı onaylamak istediği belirtildi.

Türkiye'nin koşulu PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’nin NATO nezdinde terör örgütü olarak sınıflandırılmasıydı. Ancak çok sayıda Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü üyesi ülke Türkiye'nin koşuluna sıcak bakmadı.

Türkiye’nin blokajı ile Rusya’ya karşı NATO’nun “kademeli müdahale planları” kabul edilmedi. Baltık ülkeleri ve Polonya'yı kapsayan bu yeni savunma planı acil bir durum olduğunda NATO’ya bağlı müdahale birliklerinin harekete geçmesine olanak sağlıyor.

ulusal.com.tr

türkiye nato