Suriye'de katliam

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporu, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Suriye'deki teröristler, Ağustos ayında, Lazkiye şehrindeki Alevi köylerinde katliam yaptı. Teröristlerin sivilleri katlettiği bölgeye giden İnsan Hakları İzleme Örgütü, görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. Yakınlarını kaybeden Suriyeliler, yabancı teröristlerin Türkiye üzerinden Suriye'ye girdiğini söyledi.

Suriyeli muhalifler Lazikiye ilindeki Alevi köylerinde katliam yaptı. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yayınladığı raporda, teröristlerin 190 sivili öldürdüğü, 200 kişiyi de rehin aldıkları belirtildi.

Bu görüntüler, Suriye'nin kuzeyindeki Alevi köyü Baruda'da, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından çekildi.

"Kanları hala görebilirsin" başlıklı raporda, muhaliflerin saldırılarından kurtulan tanıkların ifadeleri de yer aldı. Tanıklar, köyde kalan aile bireylerinin hepsinin öldürüldüğünü, evlerinin yakıldığını ya da yağmalandığını anlattı.

Tanıklardan biri, eşi ve engelli oğlu öldürülen Hasan Şebli. Görüntülerde Şebli, İnsan Hakları Örgütü yetkililerine oğlunun öldürüldüğü odadaki kurşun deliklerini ve kan izlerini gösteriyor.

Teröristlerin, evin duvarlarına, "El Nusra Suriye'ye zafer getirecek" "Allah Büyüktür, El Nusra geliyor" gibi sloganlar yazdığı görülüyor.

Teröristlerin çektikleri görüntülerde, tanıklık yapan Hasan El Şebi'nin oğlu ve eşinin katledilmeden önceki son görüntüleri yer alıyor.

Raporda Suriyeli teröristlere AKP Hükümeti'nin desteği de yer aldı. Yetkililere konuşan mağdurlar, yabancı teröristlerin ülkeye Türkiye üzerinden girdiğini, silahların da Türkiye üzerinden sağlandığını söyledi.