Bu ayrıntıyı kimse görmedi

Ve Dışişleri Bakanlığı resmi bir açıklamayla hem toplantıyı, hem de ses kaydını doğruladı. Toplantının ise 13 Mart'ta gerçekleştiği ortaya çıktı. Olay bir anda Ankara'yı karıştırdı. Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu'nu çağırdı. Ses kaydının internete düşmesinden birkaç saat sonra ise Youtube, TİB tarafından yasaklandı. Dışişleri'nde ise didik didik böcek aranması yapıldı.

Türk askerini Suriye'de savaşa sürme planlarını içeren ses kaydıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, hem ses kaydını hem de toplantıyı doğruladı. Yalnızca bazı bölümlerin tahrif edilerek yayımlandığı belirtildi.

Toplantının tarihini ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 14 Mart'ta Van'da yaptığı bir konuşması açık etti. Toplantının 13 Mart'ta gerçekleştiği ortaya çıktı.

Ses kaydının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nu makamına çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı'nda ise hummalı bir çalışma başladı. Bakanlık'ta didik didik böcek arandı. Arama ses kaydındaki toplantının adresini de belli etti.

Ses kaydının Youtube'a düşmesinin hemen ardından TİB harekete geçti. Youtube'a erişim yasaklandı. TİB kararı, GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.

Ankara Başsavcılığı da ses kaydını yayınlayanlarla ilgili soruşturma başlattı.

ulusalkanal.com.tr