Dünya gazetesinde 50 kişi işten çıkarıldı

Dünya Gazetesi'nde 50 çalışan işten çıkarıldı. İşten çıkarmalara "ahlaka aykırı davranış" gerekçe gösterildi. Sendika ise, işçilerin dayatılan toplu sözleşmeleri imzalamadığı için işten atıldığını açıkladı.

Dünya gazetesinde 50 kişi işten çıkarıldı

Basın sektöründe bir kez daha toplu işçi kıyımı yaşandı. Dünya Gazetesi'nde 50 çalışan işten çıkarıldı.

İşten çıkarmaların Dünya Gazetesi'nin yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle yaşandığı öğrenildi. Esnek çalışma ve düşük ücret öngören toplu sözleşmeyi kabul etmeyen çalışanların işine son verildi.

Resmi kayıtlarda, işten çıkarmalara "ahlak dışı davranış" gerekçe gösterildi. Bazı işçilerin üye olduğu DİSK Bası-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada bu duruma tepki gösterildi.

Sendikadan yapılan açıklamada, işten çıkarılma gerekçelerini öğrenmek isteyen çalışanların darp edilmek istendiği savunuldu.

Açıklamada, "Finansal nedenlerden ötürü işten çıkarmaların gerçekleştiği ifade edilse de işten çıkarmaların gerekçesi ahlaka aykırı tutum ve davranışlar olarak gösterilmiştir. Yıllarca o işyerinde çalıştırılan basın emekçileri nasıl oluyor da bir anda ve hep birlikte “bir ahlaksızlık” yapmıştır" denildi.

ulusalkanal.com.tr