UEFA'dan iki Türk takımına men

UEFA Disiplin Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor'u 1 yıl Avrupa kupalarından men etti

UEFA'dan iki Türk takımına men

UEFA'nın Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında 'şike' vurgusunu yaparak disiplin soruşturmasını başlatmasının ardından beklenen karar açıklandı.

UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor ve Eskişehirspor, hafta başı UEFA Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu. Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de 1 yıl süreyle Avrupa Kupalarından men etti. UEFA Tahkim Kurulu kararını CAS'a taşıyacak olan Eskişehirspor ve Sivasspor'un 10 gün içerisinde itirazını yapması gerekiyor.

ESKİŞEHİRSPOR CAS'A BAŞVURACAK

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA Tahkim Kurulu'nun Eskişehirspor'a 1 yıl Avrupa'dan men cezası vermesiyle ilgili olarak CAS'a başvuracaklarını söyledi.

Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA Tahkim Kurulu'nun kararını üzüntü ile karşıladıklarını ifade ederek, ancak haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti. Hoşcan şöyle dedi: "Bu 3 Temmuz süreci ve ardından yaşanan gelişmeler Türk futboluna ziyadesiyle zarar vermiştir. Bu sürecin bir an önce atlatılması gerekiyor. Eskişehirspor olarak UEFA'dan 1 yıl men cezası aldık, ancak Eskişehirspor'un hakkını her yerde aramaya devam edeceğiz. CAS'a başvuracağız. Bizi rahatsız eden bu olayın sorumluları hakkında da gereken yasal işlemlere başlayacağız." dedi

SİVASSPOR'DAN UEFA KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Sivasspor ve Eskişehirspor'a Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası vermesi Sivasspor'da moralleri bozdu. Sivasspor Yönetim Kurulunun yarın yapacağı değerlendirme sonrası gerekli girişimleri yapacağı öğrenildi.

UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor 2 Haziran günü UEFA Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu. Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de 1 yıl süreyle Avrupa Kupalarından men etti. Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor'a verdiği 1 yıl Avrupa Kupalarından men cezasını CAS'a taşıyacaklarını söyleyerek, "Böyle bir karar beklemiyorduk. Sivasspor olarak UEFA'dan 1 yıl men cezası aldık. Kulüp olarak CAS'a başvuracağız. Oradan istediğimiz neticeyi alacağımızı umuyoruz. Bunun için her türlü hazırladığımız yapıp en kısa sürede girişimde bulunacağız" dedi. DHA

UEFA türk Takim sivasspor eskişehirspor