Kılıçdaroğlu'ndan türbanlı adaya yeşil ışık

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin yerel seçimde izleyeceği stratejiye ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu 'Seçimlerde türbanlı adayınız olacak mı?' sorusuna, “Aday kazanacaksa niye olmasın? Milletvekili seçimleri için de, belediye seçimleri için de başörtülü adayımız olabilir” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan türbanlı adaya yeşil ışık

Gaziantep ziyaretini takip eden gazetecilerle uçakta sohbet eden CHP lideri yerel seçimdeki partisinin öncelikleri ve tercihleri hakkında konuştu. Sarıgül'ün adaylığı konusunda belirsizliğin sürdüğünü belli eden Kılıçdaroğlu “Sosyal demokratların demokrasi ve cumhuriyetin tehlikede olduğu bir dönemde ayrışma lüksü yok. Güçbirliği yapmamız lazım. Sarıgül gelecekse bizim bir sorunumuz yok. Başarılı bir belediyeci. Önce partiye gelsin. Büyük ihtimalle aday adayı olur, diğer adaylarla yarışır” dedi.

'Neden kaldırdılar bilmiyorum!'

Erdoğan'ın 'açılım paketi'nde yer alan ve PKK uzun süredir kaldırılması için ısrarcı olduğu ' Andımız'ın neden kaldırıldığını bilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Hangi gerekçeyle kaldırdığını bilmiyorum. Ant olmayacak. Ne olacak peki? İlköğretim birlikte olma duygusunu geliştirir. Ağacın gövdesini yok etmek istiyor. Atatürk vurgusu, Ulusal Kurtuluş Savaşı, bağımsızlık vurgusundan kimsenin rahatsızlık duymaması gerekir” değerlendirmesi yaptı.

'Emniyet, EL-Kaide'yi mi aklıyor?'

Kılıçdaroğlu, Emniyet”in Reyhanlı saldırısını Suriye istihbaratına ve THKP-C Acilciler grubuna bağlayan tesbitini eleştirdi. Türkiye’yi bombalama eylemleriyle tehdit eden El Kaide’nin Reyhanlı saldırısını üstlendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu, El Kaide ile hükümet arasında işbirliği olduğunu gösteriyor. Terör örgütü adına emniyet açıklama yapıyor” yorumunu yaptı.

Aydınlık