CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'ndan flaş açıklamalar

Son dakika... CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Oyum, yüzde 53.2. Rakibimizin oranı, yüzde 44.1" dedi. İmamoğlu, İmamoğlu, CHP'nin sandık kontrol sisteminin sıkı bir şekilde kontrol edildiğini belirterek "Ne yazık ki daha önceki seçimlerde de yaşadığımız gibi tek kaynaklı girişten dolayı yasaklar kaldırılmadan önce verili girişler başlatıldı. Bizi çok üzdü. YSK'dan anında uyarı yapılmalıydı. Yapılan uyarılar karşılık görmedi" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, yaptığı son açıklamasında, "Tam 1 saate yakındır Anadolu Ajansı açıklama yapmamakta direnç gösteriyor. Anadolu Ajansı'nın yetkililerini uyarıyorum; yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız. Lütfen tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Sizden isteğim lütfen bir an önce süreci toparlayın. Talimat mı bekliyorsunuz, ne yapılıyor anlamış değilim" dedi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'ndan flaş açıklamalar

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. İmamoğlu, İstanbul'un tüm ilçelerinde çok sayıda partilinin sandıklardan gelen oyları girdiğini, ellerine ulaşan tutanklara göre oy oranının yüzde 53,2 olduğunu açıkladı. İmamoğlu, oy oranınlarını açıklayan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve verileri komuoyuna duyuran Anadolu Ajansı (AA)'na çağrı yaptı. İmamoğlu “Bu veriler güven vermiyor. YSK'yı ve AA'nın verilerini ve süreci tekrar kontrol etmesini, toplumumuzu yanlış değil doğru bilgilendirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, CHP'nin sandık kontrol sisteminin sıkı bir şekilde kontrol edildiğini belirterek “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde de yaşadığımız gibi tek kaynaklı girişten dolayı yasaklar kaldırılmadan önce verili girişler başlatıldı. Bizi çok üzdü. YSK'dan anında uyarı yapılmalıydı. Yapılan uyarılar karşılık görmedi” dedi.

CHP'nin veri kontrol sisteminde İstanbul'da açılan sandık sayısının 8 bin 635 olduğunu bunun da yüzde 27,6 oranına tekabül ettiğini belirten İmamoğlu, AA verilerinde ise bu oranın yüzde 70'lere çıkarıldığını ifade etti. İmamoğlu, diğer şehirlerin veri girişlerine bakıldığında çok yavaş ilerlediğini ancak İstanbul'da hızlı bir yükseliş olduğunu bunun da inandırıcı olmadığını dile getirdi.

İmamoğlu, CHP'nin verilerine göre kendi oyunun yüzde 53,2, AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım'ın ise yüzde 44,1 olduğunu açıkladı.

İmamoğlu şöyle devam etti: “Sistemimizde verilerin her kolonu, her satırı dikkatle incelenerek girişler yapılıyor. Bir manipülasyon varsa YSK'yı, AA'yı hassas ve titiz olmaya davet ediyorum. Mutlaka verilerini elden geçirsinler. Açıklanan oranlar gerçekçi değil. Ben iyi bir istatikçiyim. Bu veriler güven vermiyor. YSK'yı ve AA'yı verilerini ve süreci tekrar kontrol etmesini, toplumumuzu yanlış değil doğru bilgilendirmeye davet ediyorum.

'TAKDİRİ SİZE BIRAKIYORUM'

İmamoğlu, açıklamasını takip eden basın mensuplarına da şöyle seslendi: “Takdir sizin, ister İmamoğlu 9 buçuk puan önde deyin, ister AA verilerine göre yüzde 3 geride deyin. Takdiri size bırakıyorum.”

İMAMOĞLU'NDAN SON AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu, yaptığı son açıklamasında şunları söyledi:

"Tam 1 saate yakındır Anadolu Ajansı açıklama yapmamakta direnç gösteriyor. Anadolu Ajansı'nın yetkililerini uyarıyorum; yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız. Lütfen tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Sizden isteğim lütfen bir an önce süreci toparlayın. Talimat mı bekliyorsunuz, ne yapılıyor anlamış değilim!

Bu bir demokrasi sürecidir. Neredeyse 145 yıllık demokrasi mücadelemizin bu gününü karartmayın. Bu artık CHP, AK Parti veya diğerleri meselesi değildir. Bu şehrin 16 milyon insanı adına konuşuyorum; lütfen vazifenizi yerine getirin. Bunu yerine getirmezseniz tarih sizden hesap sorar.

Ben kazandığımızı biliyorum, farkındayım, çok net."

ulusal.com.tr

istanbul ekrem imamoğlu chp