Genelkurmay, Barış Kartalı'nın görüntülerini yayınladı

Genelkurmay Başkanlığı, erken ihbar ve kontrol uçağı Barış Kartalı'nın görüntülerini yayınladı. Dünyada sayılı ülkede bulunan erken uyarı uçağı havada 400 kilometrelik alanı kontrol edebiliyor. Arazi engebelerinden etkilenmeyen Barış Kartalı ileri teknoloji ekipmanlarıyla aynı anda bin 500 hedefi tespit edebiliyor.

Genelkurmay, Barış Kartalı'nın görüntülerini yayınladı

Genelkurmay Başkanlığı, havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Barış Kartalı'nın görüntülerini yayınladı.

Dünyada 3 ülkenin sahip olduğu Barış Kartalı; sayısız avantaj ve kabiliyete sahip. Gelişmiş radar ve sensörler ile düşmana karşı bilgi üstünlüğü sağlayan Barış Kartalı, hava üstünlüğü kurulmasında önemli rol oynuyor.

Yüksek irtifada 400 km'lik alanı kontrol edebilen Barış Kartalı, arazi engebelerinden etkilenmeden aynı anda tam bin500 hedefi tespit edebilme özelliğine sahip.

Yerdeki radarlara göre çok daha büyük görüş alanına sahip olan uçak, radar sıkıntısı yaşanan bölgelerde önemli bir boşluğu dolduruyor. Askeri jetler, deniz unsurları ve kara birliklerinin daha etkin görev yapmasına olanak sağlıyor.

Barış Kartalı havada kesintisiz 10 saat kalabiliyor. Havada yakıt ikmali ile kesintisiz 20 saat uçabiliyor. Gökyüzü Karakolu olarak da bilinen havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Bariş Kartalı, terör örgütlerine yönelik operasyonlarında vazgeçilmezi haline geldi.

Barış Kartalı, dünya liderlerinin katıldığı Antalya'da düzenlenen G20 zirvesinde aktif olarak kullanıldı.

Boeing'in ana yüklenicisi olduğu Barış Kartalının sistem, tasarım, üretim, test ve bakım faaliyetlerinde HAVELSAN, TUSAŞ, MİKES, ASELSAN ve Türk Hava Yolları gibi çok sayıda yerli firma görev alıyor.

Türkiye'nin yanı sıra Avusturalya ve Güney Kore'de Barış Kartalı uçaklarını kullanıyor. Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde 4 adet Barış Kartalı uçağı 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

ulusalkanal.com.tr

Yurt