Emniyet cinayetlerin Gülen ile ilişkisini araştıracak!

Emniyet'in Gülen örgütü talimatında, Türkiye'nin son on yılına damgasını vuran terör eylemleri de yer aldı. Örgütün; Danıştay Saldırısı, Hrant Dink ve Rahip Santaro Cinayetleri ile Zirve Katliamı olayları ile ilişkisinin araştırılması istendi. O eylemlerin tamamında sanıklar, Gülen Örgütü ile bağlantılıydı.

Emniyet cinayetlerin Gülen ile ilişkisini araştıracak!

Fethullahçı örgütlenmeye ilişkin kapsamlı Emniyet çalışması, Türkiye'nin son on yılına damgasını vuran önemli terör eylemlerini de kapsıyor.

Emniyet talimatında; Danıştay Saldırısı, Hrant Dink Suikastı, Zirve Yayınevi Katliamı, Rahip Santaro Suikastı, Necip Hablemitoğlu Cinayeti ve Üzeyir Garih'in öldürülmesi olaylarının Gülen örgütüyle irtibatının araştırılması istendi.

Emniyet, Türkiye'yi sarsan bu eylemlerde Gülen örgütü elemanlarının azmettiren, yardım eden ya da suç işleyen olarak yer alıp almadığının tespit edilmesini istedi.

Bugüne kadar Ergenekon tertibiyle hedef alınan sanıkların üstüne yıkılmaya çalışılan eylemlerin gerçek faillerine ulaşılmasının yolu da böylece açılmış oluyor.

Zira, kanlı eylemlerin tamamında elde edilen bulgular, ilk günden bu yana Fethullahçı örgüte çıkıyor.

Danıştay Saldırısının faili Alparslan Aslan'ın, gençliğinde cemaat evlerine gidip geldiği bizzat babası tarafından açıklanmıştı. Son olarak Fethullah sicilli Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in saldırıdan bir gün önce Danıştay'ı ziyaret ettiği ortaya çıktı. Danıştay Saldırısı'nın Ergenekon Davası'na bağlanmasında da Fethullahçı Emniyet mensupları yoğun çaba sarf etti.

Hrant Dink'in öldürülmesi, Fethullahçılar'ın tam anlamıyla suçüstü yakalandığı bir saldırı oldu. Azmettirici Erhan Tuncel, Fethullah sicilli Ramazan Akyürek tarafından Trabzon Emniyet'ine polis muhbiri olarak alındı. Fethullahçı Emniyet Müdürlerinden Ali Fuat Yılmazer de cinayette rol sahibiydi. Yılmazer'in müdürü olduğu Emniyet İstihbarat C Şubesi'nin, Hrant Dink'e saldırı istihbaratını gizlediği ortaya çıktı.

Malatya'da Hristiyan misyonerleri hedef alan ve 3 kişinin vahşice öldürüldüğü Zirve Katliamı da Gülen örgütüyle bağlantılı bir eylemdi. Ramazan Akyürek'in Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde, sanıkların her hareketi izlenmiş ancak yakalanmamışlardı. Vahşi katliamı yapan sanıkların da cemaat evlerinde eğitildikleri ortaya çıktı.

Trabzon Santa Maria Kilisesi Rahibi Santaro'nun öldürülmesi de Emniyet tarafından araştırılacak. 16 yaşındaki bir saldırganın işlediği cinayet, Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde yaşandı. Santaro, öldürüldüğü sırada, Trabzon Emniyeti'nin yasal teknik takibindeydi.

Şimdi Emniyet, bu gladyo cinayetlerinin Gülen örgütüyle ilişkisini araştıracak.

ulusalkanal.com.tr