Iğdırlı kadınlar kışlık erişte yapıyor
Iğdır'da kadınların kışlık erişte hazırlığı başladı. Organik buğdaydan elde edilen doğal un, kadınların marifetli ellerinde erişteye dönüşüyor. Aile bütçesine katkı oluyor.
Iğdır'da havaların soğumasıyla birlikte yöre kadınları, asırlık gelenek olan erişte kesimine başladı.
Tuzluca ilçesindeki ev kadınları, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında bulunan erişte yapımı için kolları sıvadı. Bahçelerde yapılan erişte hamoru iyice yoğuruluyor. Kesilen erişteler iplere dizilerek kurutuluyor.
Kurutulan erişteler toplanarak fırınlarda kısık ateşte kavruluyor. Paketlenip kışlık yemek yapımına hazır hale getiriliyor. Kadınlar erişteyi kavanozlara dolduruyor. Bir kısmını da Tuzluca Belediyesi'nin desteğiyle satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, kadınları üretime katmak amacıyla Tuzluca Çalışkan Kadınlar Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.
ulusal.com.tr