İsrail-Suriye sınırında sıcak saatler!

İsrail Suriye’deki askeri hedefleri vurdu. İsrail Hava Kuvvetleri de Kuneytra’daki Suriye ordusuna ait askeri noktaları hedef aldı. Suriye tarafında da kayıp yaşanıp yaşanmadığına dair henüz bir bilgi yok.

İsrail-Suriye sınırında sıcak saatler!

İsrail Ordusu Suriye’den İslami Cihad adlı örgütün Golan tepelerine ve Celile’e toplamda dört füze atıldığını iddia etti, saldırıdan Suriye hükümetini sorumlu tuttu. İsrail Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Larner twitter adresinden yaptığı paylaşımda “roketlerin İran destekli İslami Cihad örgütü tarafınan atıldığı doğrulandı” ifadesini kullandı.

İsrail bir süredir bölgedeki gelişmelerden rahatsız. İran’ın nükleer anlaşması ve Moskova Tahran hattında gelişen Suriye krizine siyasi çözüm çabaları İsrail yönetimini tedirgin etti.

İsrail üç gün önce de Golan tepelerinde askeri tatbikat gerçekleştirdi. Bunun İsrail’in Suriye direnişinde kritik cephelerde savaşan Lübnan Hüzbullah’ına yönelik operasyon hazırlığı olduğu iddia edildi. Son bir buçuk ayda Hizbullah, Suriye Lübnan sınırındaki Zabadani bölgesinde bulunan Ahrar Şam ve Nusra Cephe’li teröristlere ağır darbe vurdu.

Bir diğer kritik cephe olan İdlip – Lazkiye hattı ile ilgili de kritik bir iddia gündeme geldi. Suriye’de yayın yapan El Vatan gazetesi iki gecedir Lazkiye ve İdlib'e Türkiye'den tırlarla silah gönderildiğini iddia etti. Haberde tırların güzergahı boyunca elektrik kesintilerinin gerçekleştiği ileri sürüldü. Bölgede faaliyet gösteren terörist örgütler bir süredir Lazkiye’ye yönelik faaliyette bulunuyor. El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi üç gün önce Lazkiye’ye grad füzeleriyle saldırmıştı.

ulusalkanal.com.tr