Çocuk istismarına ceza ağırlaştırılıyor

Meclis'e gelmesi planlanan yeni yargı paketi, cinsel suçlarda önemli ceza artışlarını öngörüyor. Çocukları hedef alan cinsel suçlarda ceza alt ve üst sınırları daha fazla artıyor. Cinsel suç mağdurlarının sağlık raporu alma şartının da paketle kaldırılması öngörülüyor.

Çocuk istismarına ceza ağırlaştırılıyor

AKP hükümetinin Meclis'e getirmeye hazırlandığı yeni yargı paketi, cinsel suçlarda ceza artışını öngörüyor.

Tasarının ayrıntılarını Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı. Tasarıyla, sarkıntılık suçlarının cezası; yetişkinlere yönelik fiillerde 7, çocuklara yönelik fiillerde 8 yıla çıkarılacak. Taciz suçunda sanığa; mağdur yetişkinse 10, çocuksa 15 yıl hapis cezası verilecek. Tecavüz de ise mağdur yetişkinse 12 ila 20, mağdur çocuksa 16 ila 20 yıl arasında hapis cezası getiriliyor.

Cinsel suç mağdurları, tasarı ile peşinen beden ve ruh sağlığı bozulmuş kabul edilecek. Bu yolla, mağdurların defalarca muayene edilerek bu sırada örselenmesine engel olunması planlanıyor.

Cinsel suçların; vesayet, kamu görevi, koruyucu aile, üvey olma durumlarında ya da toplu yaşam alanlarında meydana gelmesi halinde ceza artırımı yapılacak.

Yasa tasarısı ile ensest ilişkiye verilen ceza da 2 yıldan 15 yıla çıkarılıyor. Cinsel suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis alanlar 39 yıl, müebbet hapis cezası alanlar 24 yerine 33 yıl hapis yatacak.

Cinsel suç işleyen kişilerin topluma kazandırılması ve suç işlemesinin engellenmesi için çeşitli önlemler alınması da tasarıda yer alan düzenlemeler arasında

ulusalkanal.com.tr