Çin'de 20 eyalette son 4 haftada yeni Kovid-19 vakası görülmedi

Çin’de son 24 saatte yurt içi kaynaklı sadece 1 yeni vaka görüldü. Kovid-19 ile mücadelede önemli başarılara imza atan Çin Halk Cumhuriyeti ABD, Malezya, Pakistan, Nepal, Moğolistan Fransa’ya sağlık malzemesi gönderdi. Virüse karşı Türkiye-Çin dayanışması da ön planda. Huawei Türkiye'ye çok sayıda medikal malzeme bağışladı.

Çin'de 20 eyalette son 4 haftada yeni Kovid-19 vakası görülmedi

Çin Kovid-19 hastalığını yendi. 1 buçuk milyarlık ülkede son 24 saatte yurt içi kaynaklı vak’a sayısının 1 olduğu açıklandı.

Çin aynı başarıya şimdi de dünyanın göstermesi için bilgi birikimi ve teçhizat paylaşımını hızlandırdı. Pekin yönetimi Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa başta olmak üzere çok sayıda ülkeye sağlık malzemesi gönderildi.

Ülkede son 24 saatte 31 Kovid-19 vakası tespit edildi. Vak’aların sadece birinin yurt içi kaynaklı olduğu kaydedildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu da Çin'de, ana karaya bağlı 31 eyaletin 20'sinde son 4 haftada yurt içi kaynaklı yeni vakanın görülmediğini duyurdu.

Son 24 saatte Kovid-19 hastası 4 kişi hayatını kaybetti, 322 kişi de iyileşerek hastanelerden taburcu edildi. Böylece Çin'de salgının başından bu yana vaka sayısı 81 bin 470'e, can kaybı sayısı ise 3 bin 304'e ulaştı. 75 bin 770 hasta ise iyileşti.

Öte yandan Çin’in dünya ülkelerine sağlık malzemesi yardımları sürüyor. ABD medyasında yer alan haberlerde, Çin’den 130 bin adet N95 maskesi, 1 milyon 800 bin ameliyat maskesi, 70 bin termometre ve 10 milyondan fazla tıbbi eldiven getirildiği belirtildi.

Beyaz Saray, haberi doğruladı. Çin ile yapılan anlaşma gereği 20 uçak sağlık malzemesinin ABD’ye ineceğini belirtildi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Çin’in Malezya, Moğolistan, Nepal, Pakistan ve Fransa’ya da tıbbı malzeme sevkiyatı sürüyor. Fransa, Çin’den 1 milyar maske satın aldı. 10 milyon adet maske ile solunum cihazları Paris’e ulaştı. Pekin’den 14 hafta boyunca uçakla Paris’e sağlık malzemeleri sevk edilecek.

Çin'den Pakistan'a bağışlanan dördüncü grup malzemeler arasında 10 bin koruyucu giysi, 20 bin N95 maske, 300 bin tıbbi maske, 10 yoğun bakım solunum cihazı ve 10 taşınabilir solunum cihazı bulunuyor.

Çin Moğaolistan’la da test kitleri ve koruyucu giysi paylaştı. Nepal ve Malezya’ya da çok sayıda maske, termometre, koruyucu giysi ve test kiti gibi yardım malzemeleri gönderdi.

Koronavirüse karşı Türkiye-Çin dayanışması da devam ediyor. Huawei Türkiye’nin bağışladığı 200 bin medikal maske, 5 bin N95 maskesi, 5 bin koruyucu gözlük, 5 bin koruyucu kıyafet ve 100 bin medikal eldiven haftaya Türkiye’ye ulaştırılacak.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin Çin Ulusal Sağlık Komisyonu