"Suudi Arabistan'ın amacı Yemen'i işgal etmek ve boyun eğdirmektir"

Suudi Arabistan önclüğündeki koalisyonun Yemen'e yönelik saldırılarında şimdiye kadar 2 bin 300 hava saldırısı gerçekleştirildi. Operasyon sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el Asiri, Husilere ait hava savunma sistemleri ve silah depolarının etkisiz hale getirildiğini söyledi. Husiler ise "Suudi Arabistan'ın amacı Yemen'i işgal etmek ve boyun eğdirmektir" açıklaması yaptı, saldırının ABD tarafından planlandığını belirtti

"Suudi Arabistan'ın amacı Yemen'i işgal etmek ve boyun eğdirmektir"

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Yemen'de 26 Mart'tan bu yana 2 bin 300 hava saldırısı düzenledi. Koalisyon sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el Asiri'nin açıklamalarına göre şimdiye kadar Husilere ait hava savunma sistemlerinin yüzde 95 ve silah depolarının yüzde 80'i imha edildi.

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde yaptığı basın açıklamasında, "kara operasyonu için hareket noktası olabilecek tüm hedefler vuruldu" dedi.

Öte yandan Yemen'deki Husi hareketinin lideri Abdulmelik el-Husi ise Suudi Arabistan'ın hedefinin Yemen'i işgal etmek olduğunu belirtti. Husi, El Mesira televizyonuna yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın hedefi bu ülkeyi istila ve işgal etmektir. Ülkeyi yeniden hakimiyeti altına almak için boyun eğdirmektir. Suudi Arabistan'ın Yemen'in içişlerine müdahale hakkı ve gerekçesi yok. Bu, ülke otoritesini ihlal etmektir." ifadelerini kullandı.

"Askeri operasyonun öncelikli mühendisi ABD'dir. Uçakların bombardıman hedeflerini belirleyen de ABD'dir" diyen Husi, saldırıların El Kaide'ye yaradığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr