Nurdan Okur, Balyoz kumpası soruşturmasında şüpheliler arasında

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürü Nurdan Okur, Balyoz kumpası soruşturmasında şüpheliler arasına girdi. Okur'un şüpheli olmasının nedeni, Adalet Bakanlığı'nın Balyoz davası ile ilgili bir yazısını çarpıtma ifadelerle Birleşmiş Milletler'e göndermesi. Nurdan Okur, cemaate yakınlığı ile bilinen eski HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur'un da eşi...

Nurdan Okur, Balyoz kumpası soruşturmasında şüpheliler arasında

Eski HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur'un Adalet Bakanlığı'nda üst düzey bürokrat olarak görev yapan eşi Nurdan Okur, Balyoz kumpası ile ilgili soruşturmada şüpheli oldu.

Nurdan Okur'un dosyaya şüpheli olarak girmesinin nedeni ise Adalet Bakanlığı adına Birleşmiş Milletler'e gönderdiği savunmada "yalan" beyanda bulunması.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürü Nurdan Okur'un imzasıyla 12 Aralık 2012'de gönderilen savunmada; "Balyoz planının altında komutanların imzasının olduğu" öne sürülmüştü.

Balyoz kumpasını araştıran savcıya ifade veren Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek; bu çarpıcı ayrıntıya dikkat çekti. "Söz konusu planlarının imzasız bilgisayar çıktıları olduğunu sağır sultan bile duydu" diyen Oramiral Örnek, Nurdan Okur'dan şikayetçi oldu. Savcılığın şikayeti ciddi bulduğu ve konunun soruşturma kapsamında ele alınacağı öğrenildi.

Oramiral Örnek, Balyoz kumpasını araştıran Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'ye F-tipi örgütün kumpstaki rolünü 26 sayfada anlattı. Örnek'in ifadesinde kumpasta rol alan F-tipi örgüt üyeleri "basın mensupları, emniyet mensupları, hakim-savcılar, yüksek yargıçlar, bilirkişiler ve önceki HSYK üyeleri" şeklinde gruplandırdı.

Kumpası kuran örgütün başı Fethullah Gülen'dir diyen Örnek Gülen hakkında örgüt lideri olarak işlem yapılmasını talep etti. Özden Örnek Gülen dışında toplam 50 kişiden şikayetçi oldu.

Sık sık cemaate yakınlığı ile gündeme gelen İbrahim Okur HSYK seçimlerinin ardından Bakırköy'e düz savcı olarak atanmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr