Balyoz'da karara doğru!

Anayasa Mahkemesinin Balyoz kararı için son viraja geliniyor. Tutsak komutanların başvuruları arasında dördü pilot başvuru kabul edildi ve bunlardan ikisinin raporları tamamladı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre Balyoz başvuruları ile ilgili karar bu ay içerisinde verilecek.

Balyoz'da karara doğru!

Tutsak komutanların bireysel başvuruları ile ilgili karar için son dönemece girdi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre Anayasa Mahkemesi, Balyoz başvuruları ile ilgili kararını bu ay içerisinde verecek.

Anayasa Mahkemesi raportörlerinin incelemelerini önemli ölçüde tamamladığı öğrenildi. Son düzeltmelerin ardından raporun önümüzdeki hafta heyete dağıtılabileceği belirtiliyor. İnceleme 5 raportör tarafından yapılıyor.

Anayasa Mahkemesi'nin hukuki durumlarındaki benzerlik nedeniyle komutanların başvurularından dördünü pilot başvuru olarak kabul etti. Adalet Bakanlığı'ndan bu başvurular için görüş istendi ve inceleme başlatıldı. Adalet Bakanlığı başvularla ilgili görüşünü Nisan ayı başında AYM'ye ulaştırdı.

Başvurusu pilot başvuru kabul edilen 4 isimden biri MHP Milletvekili Engin Alan. 4 pilot başvurudan ikisi ile ilgili raporların tamamlandı. Raporların mahkemeye sunumu için diğer iki incelemenin tamamlanması bekleniyor.

Avukatlar da Anayasa Mahkemesi'ne dilekçe vererek yüzlerce komutanın cezaevide olduğunu hatırlattı, Balyoz başvurularının öncelikli olarak ele alınmasını talep etti. Dava avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol'un öncülüğünde başlayan Adalet Nöbeti de yoğun destekle AYM önünde sürüyor.

Tutuklu komutanlar, Yargıtay'ın Balyoz kararlarını onamasının ardından "adil yargılama hakkının ihlal edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Balyoz karar anayasa mahkemesi