Özbey, CHP ve MHP'ye güçbirliği çağrısı yaptı

Nasıl iktidar olunur? İşte bu kritik sorunun yanıtını İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey verdi. Antalya da konuşan Özbey, CHP ve MHP'ye güçbirliği çağrısı yaparak "gelin Atatürk'de birleşelim" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, partisinin İl Başkanlığı'nın köy temsilciliği açılışına ve rozet takma törenine katılmak üzere Antalya'daydı. Açılıştan önce Tekke Köylüleriyle sohbet eden Özbey'i MHP'li Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı ile Ülkü Ocaklarından temsilciler ve CHP Serik Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Zeybek ile çok sayıda CHP üyesi ziyaret etti. Ziyarette Türkiye'nin geldiği süreçte sağ sol demeden Atatürk ve Cumhuriyet'te birleşme kararlılığı ön plana çıktı. Ziyaretlerin ardından köylülerle sohbetini sürdüren Özbey'e köylüler, yörenin geçim kaynağı olan, yetiştirdikleri narlardan ikram etti. Serik İlçesine bağlı Tekke Köyü Temsilciliğinin açılışı yapan Özbey,Atatürk Devriminin bir kalesini daha açtıklarını kaydetti.

İP'e MHP ve CHP'den Ziyaret

Ziyaretlerin Ana Gündem Maddesi, Sağ Sol Demeden Atatürk'te Birleşmek Oldu

İşçi Partisi Antalya İl Başkanlığı'nın Serik İlçesi Tekke Köyü Temsilciliği'nin açılışı hafta sonu gerçekleştirildi. Uzun araç konvoyu ile köye gelen İşçi Partililer, nar bahçesinin içindeki temsilcilik binası yanında Tekke Köylü yurttaşlarla sohbet ettiler. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Özbey'e köylülerin sorularını da yanıtladı. Sohbetin ana konuları, ülkenin birliğinin tehlikede olduğu süreçte Milli Hükümetin bir an önce hayat bulması ve Türkiye'nin nar deposu olan köyden yola çıkarak Türk tarımının sorunları oldu. Genel Başkan Vekili Özbey'i Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı ve Ülkü Ocakları temsilcileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Habalı, Haziran direnişi ile ayağa kalkışın 30 Mart seçimleriyle perçinlenmesi gerektiğini söyledi. 30 Mart yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Habalı, birlik ve beraberliği, Cumhuriyet çizgisinde devam ettirme kararlılığında olunması gerektiğini kaydetti. Habalı; "1071'den beri bu toprakları vatan yapmışız. Ulu Önder Atatürk'le Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya'dan sonra Cumhuriyetle sigortasını yapmışız. Vatan olmasına rağmen üzerimizdeki cehaleti kaldıramazsak, ki cehalette terör ve PKK'dır, bunun iç yüzünü anlayamazsak sonumuzu şuanda artık kestiremiyorum. İlçemize, Tekkemize ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gazamız mübarek olsun diyorum. 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin ayağa kalkışı olmasını diliyoruz. O yüzden de çalışmamız gerekiyor. Dayanışmamızı, birliğimizi, beraberliğimizi göstermemiz gerekiyor. Hepimize başarılar diliyoruz. İnşallah, 30 Mart seçimleri Türkiye'nin ayağa kalkışı, AKP'nin de Amerika'ya kaçışı olur." İP Genel Başkanı Hasan Basri Özbey de, parti menfaatlerini bir kenara bırakıp, ülkenin menfaatlerini ön plana çıkartarak Atatürk'te ve Cumhuriyet değerlerinde birleşmenin önemini vurguladı. Serik'te yaratılan bu tablonun tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini kaydeden Özbey, kendilerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Özbey, "Biz diyoruz ki; CHP-MHP-İP Atatürk'te birleşerek bir güç birliği yapmalı ki, AKP'den kurtulacak kuvveti bir araya getirmiş olalım. Onun yerine koyacağımız Milli Hükümeti de birlikte planlayalım" diye konuştu.

O Banka Yeniden Çiftçinin Bankası Olacak

Sıcak temasların gerçekleştiği ziyaretin ardından köylülerle sohbetini sürdüren Özbey, tüm yurttaşları İşçi Partisi'ne üye olmaya çağırdı. Köylülerin sorularını yanıtlayan Özbey, tarımın gelişmesi, çiftçinin korunması ve üretime teşvik edilmesi ile ilgili olarak; "Çiftçiyi korumak ve çiftçinin iyi üretmesini sağlamak amacıyla kurulmuş olan Ziraat Bankası, bu işlevinden çıktı. 'TC' yi çıkardığınız anda Ziraat Bankası çiftçinin dostu olmaktan çıkar. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi. Cumhuriyeti attığınız zaman Ziraat Bankası'nın başından gider başka bir banka olur. O banka yeniden çiftçinin kara gün dostu olacak. Çiftçinin bankası olacak başka yolu yok. Esnaf için kurulmuş Halk Bankası, çiftçi için kurulmuş Ziraat Bankası, bunlar şimdi Tayyip Erdoğan'ın oğlunun Genel Müdürü olduğu şirkete bir televizyon alsın diye 700 milyon dolar kredi veriyor. Türkiye'ye bakın. 0 700 milyon dolar Akdeniz Bölgesi çiftçiye destek olarak dağıtıldığını düşünün veya Türkiye yılda 3-5 milyar dolarlık et ithal ediyor. Bir yıl et yemeyelim gerekirse, 0 3-5 milyar doları çiftçiye destek akçesi olarak dağıtalım. Bir yıl iki yıl sonra Türkiye coşar. Köyler, üretim, hayvancılık coşar. O bakımdan önce bu sistemi değiştireceğiz" ifadelerini kullandı. Sohbet sırasında Özbey'i bu kez de CHP Serik temsilcileri ziyaret etti. Görüşmeler sürerken köylüler yetiştirdikleri narlardan ikram ettiler.

Atatürk Devriminin Tekke Köyü Kalesi Açıldı

CHP'lilerin ziyaretinin ardından İşçi Partisi'nin narlar diyarı Serik Tekke Köyü Temsilciliği slogan ve alkışlar arasında açıldı. Açılış kurdelesini kesen Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, "Bu kurdelenin kesilmesi, AKP iktidarının ipinin de kesilmesi olacak" diye konuştu. Atatürk devriminin Serik Tekke Köyü kalesini açtıklarını belirten Özbey, tüm yurttaşları bu kalede, Atatürk devriminde birleşmeye çağırdı. "İşçi Köylü El Ele Milli Hükümete" sloganları ve alkışlar eşliğinde açılışı yapılan Temsilcilik binasında Özbey'le Tekke Köylüleri hatıra fotoğrafları çektirdi. İşçi Partililer akşam saatlerinde gerçekleşecek olan rozet takma töreni için Antalya'ya doğru yol aldılar.

Tören Türkiye'nin Yeniden Atatürk Devrimi Rotasına Girme Mücadelesinin Ateşiyle Yapıldı

İşçi Partisi'nin Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, AKP'den MHP'ye, CHP'den diğer bir çok partiye kadar İşçi Partisi'ne katılan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 700 öncüye, rozet takma töreni yapıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Andımızın okunması ile başladı. İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Bayram Atasoy yaptığı açış konuşmasında, millete ve ülkeye 40 yıllık özlem duyulan Atatürk Cumhuriyetini yaşatma sözünü verdi. Atasoy'un ardından sloganlarla konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Türkiye'de devrimin başladığını ifade etti. Türk Milletinin 200 yıldır, İşçi Partisi'nin 45 yıldır emperyalizmle boğuşa boğuşa devrimler yaptığı tarihin, yeni büyük devrimci atağının yaşandığını belirten Özbey, bu toplantıyı da Türkiye'nin yeniden Atatürk Devrimi rotasına girme mücadelesinin, atağının ateşiyle yaptıklarını söyledi. İşçi Partisi'nin 45 yıldır, 'Türk Milletinin devrim yapmaz ise yok olup gideceği' gerçeğinin ışığında Türk Milletine önderlik görevine hazırlandığını dile getiren Özbey, Türk Milleti'nin İşçi Partisi'nden bu tarihi görevi yapmasını beklediğini söyleyerek, "Bizde diyoruz ki başımız gözümüz üstüne. O göreve önderlik etmeye hazırız" ifadelerini kullandı. Aydınlıkçıların devrim için yeni bir insan modeli yarattığını belirten Özbey; "Aydınlıkçılık, hem Türk Milletinin ayaklar altında kalmaması, başı dik, tam bağımsız Türkiye'de yaşanması için kendine tarihsel bir görev belirlemesinin yanında, o koyduğu göreve uygun insanı da yarattı. İşte örneği Sevgili Genel Başkanımız Doğu Perinçek" diye konuştu. Özbey'in bu konuşması salondakilerin coşkulu alkışlarıyla karşılık buldu.

Görev; İktidar Hedefli Milli Güç Birliği Yapmayı Sağlamak

"Evinize hoş geldiniz Aydınlıkçılar, evinize hoş geldiniz alnı çoban yıldızlı arkadaşlarım" diyerek partisine katılan üyelerini selamlayan Özbey, İşçi Partisi'nin önümüzdeki süreçteki görevlerini anlattı. Türkiye'de bütün meselelerin AKP iktidarından kurtulmaya dayandığını kaydeden Özbey, "Ya AKP yıkılacak ya Türkiye yıkılacak, ya AKP yıkılacak ya Milletimiz dağılacak, ya AKP yıkılacak yada Cumhuriyetimiz yıkılacak noktasındayız. Biz de diyoruz ki; AKP yıkılacak, Türkiye ayağa kalkacak. Önümüzdeki AKP'den kurutulma görevini başarabilmemiz için yeter kuvveti toplayabilmemiz ve onun yerine koyacağımız halkın iktidarı, yani Milli Hükümet için milletin birleştirilecek bütün güçlerini birleştirme görevi İşçi Partisi'nin önündedir" diye konuştu. İP-CHP-MHP'nin Atatürk'te birleşerek iktidar hedefiyle milli güç birliği yapmasını sağlamanın yalnızca İşçi Partisi'nin başarabileceği bir görev olduğunu ifade eden Özbey, 30 Mart yerel seçimlerden başlayarak AKP'nin belinin büküleceğini, ardından Cumhurbaşkanı seçimlerinde Çankaya'ya Atatürk devrimcisini oturtacaklarını ve hemen ardından da genel seçimlerde Meclis'in yeniden Atatürk'ün meclisi haline getirileceğini söyledi.

700 Öncü İP Büyük Ailesine Katıldı

Özbey'in konuşmasının ardından, Öncü Gençlik üyeleri tarafından keman ve gitar dinletisi gerçekleştirildikten sonra sırasıyla İP Öncü Gençlik, İlçeler ve merkez ilçelere katılan 700 yeni partilinin rozetleri Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey tarafından tek tek takıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu rozet takım töreninden sonra yeni üyeler İşçi Partisine neden katıldıklarını anlattılar. Öncü Gençliğe üye olan gençler hem liselerde, hem de üniversitede gericiliğe ve bölücülüğe asla izin vermeyeceklerini söylediler. Vardiya Bizde Platformu Sözcüsü Emekli Albay Teoman Şanal'da İşçi Partisi'ne neden üye olduğunu şu sözlerle anlattı; "Dedim ki bize komutanlarımız bile sahip olmuyor. Bize TGB ve İP sahip çıkmaya başlamış. Ben ait olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Aileye, kuruma, partiye ait olmak. Bu duygu çok önemlidir. Eğer bu duygu varsa bütünleşme vardır, yıkılmazlık vardır. Millete ait olmak da böyle bir şeydir. Aidiyetlik duygusunu bozduğunuz zaman millet çöker, devlet çöker, parti çöker, aile çöker. Ben hala kendimi Türk Ordusu'na ait olarak görüyorum, Emekli Subay olarak. Benim ikinci bir ait olduğum yuva var. Orası da İşçi Partisi. İşçi Partili olmaktan gurur duyuyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletini devrimle kurduk. Dünyada silahlı emperyalist güçleri, hiç yoktan silahlı güç yaratarak millet gücüyle yenen tek devletiz. Biz bu cumhuriyeti yine devrimle ayağa kaldıracağız, yaşatacağız."

Konuşmaların ardından İşçi Partisi ailesi yeni üyeleriyle sloganlar ve alkışlar eşliğinde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Tören Öncü Gençlik üyeleri tarafından okunan marşlar ve sloganlar eşliğinde son buldu. 700 öncüye rozet takmak için düzenlenen tören boyunca İşçi Partililer, "Yurtseverler Kalesi İşçi Partisi", "Atatürk Gençliği Görev Başında", "Yaşasın Partimiz İşçi Partisi", "Faşizme Karşı Birlik Yaşasın Öncü Gençlik","Ya İstiklal Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye" sloganlarını yükselttiler.

Haber: Devrim Dönmez

ulusalkanal.com.tr

chp antalya işçi partisi mhp iktidar özbey Güçbirliği