Direniş şehitlerinin aileleri AİHM’ye başvurdu

‘Dünyanın öbür ucu da olsa gideriz’

Erkan Can Çakıroğlu/ Strasbourg

Haziran ayaklanmasında polis tarafından öldürülen AbdullahCömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün aileleri, Türkiye’de yargılamaların sağlıklı yürütülmediği ve iç hukuk yolları çöktüğü gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu. Aileler şikayet dilekçelerini dün Strasbourg’taki mahkemeye teslim ederken, mahkeme önünde Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Alevi Dernekleri ve yurttaşlar ailelere destek için buluştu. Destek eyleminde TGB Yurtdışı Sorumlusu Mehmet Yaşar Yıldız ve Ulusal Kanal Eski Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan da hazır bulundu.

Aileler başvuru sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Oldukça duygulu olduğu gözlemlenen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunu öldürenlerden bazılarının hala görevlerine devam ettiğini belirtirken, “Bütün arkadaşları okulunda, benim oğlum toprakta. Dünyanın öbür ucu da olsa hakkımızı savunmaya gideceğiz” dedi.

Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, AKP iktidarının vahşice uygulamalarından yakınırken, “Biz buraya insan hakları için geldik” dedi. Baba Korkmaz, olayın faili polislerin olayın dışına çekilmek istendiğini ifade ederken, “Bu adalet değil. Adalet uygulansaydı buralara kadar gelmezdik” ifadelerini kullandı.

Ethem Sarısülük’ün annesi Safiye Sarısülük, devletin hala oğlunun katillerini savunduğunu ve katillerin elini kolunu sallayarak gezdiğini söyledi. Anne Sarısülük, “İçim yanıyor. Başbakanın da içi yansın, o da evlat acısı çeksin” diyerek duygularını dile getirdi.

Abdulah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert de, Başbakan Erdoğan’ın “Emri ben verdim” açıklamasını hatırlatarak, “Aşağıdan yukarıya herkes cezalandırılıncaya kadar mücadelelerine devam edeceğiz” dedi.

‘Tüm delilleri teslim ettik’

Ailelerin avukatı Kazım Bayraktar da yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye’de iç hukuk çöktüğü için davayı buraya getirdik. Vahşeti anlatan tüm delillerle birlikte AİHM’e teslim ettik. Süreç bundan sonra burada işleyecek.”

ulusalkanal.com.tr

aile direniş Abdullah gezi cömert