Akyürek ilk kez televizyon kanalında konuştu

Türkiye'nin gündeminden son 10 yıldır hiç düşmeyen Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ilk kez bir televizyon kanalında konuştu. Akyürek, Ergenekon tertibindeki rolünü tüm çıplaklığı ile anlattı, "Başbakan Erdoğan'dan perspektif aldım" dedi. İstediği herşeyin örtülü ödenekten karşılandığını belirten Akyürek, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile Baba oğlu gibi olduklarını söyledi.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek Bugün televizyonuna konuştu, yaşadığı süreci bu sözlerle özetledi.

Akyürek son 10 yıldır ismi hiç gündemden düşmeyen, bütün tartışmalı konuların merkezindeki isimdi. Son olarak F tipi örgüt operasyonu kapsamında tutuklanması gündeme geldi. Eski İstihbarat Başkanı oldukça gergindi.

Akyürek F tipi örgüt üyeliği, Ergenekon ve Balyoz kumpasları, Hrant Dink'in öldürülmesi gibi birçok konuda soruları yanıtladı.

Ergenekon ve Balyoz'da görev almaktan onur duyduğunu söyledi.

Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün gibi Ramazan Akyürek de Başbakan Erdoğan'la sıcak temasını itiraf etti. Şantaj dolu ifadeler kullandı.

Akyürek'in işaret ettiği isimler arasında hakimler ve savcılar da vardı.

Emniyet ile MİT arasında istihbarat çatışması da gündeme geldi. Akyürek MİT'e de mesaj verdi.

Sicilinde "Fethullah" notu bulunan Akyürek'e F-tipi örgüt üyesi misiniz diye soruldu. Akyürek bu soruya çok net bir yanıt verdi.

Emniyet'in hafızası konumundaki Log kayıtları, Akyürek'e yöneltilen en önemli suçlamalardan biriydi. Akyürek kayıtların silindiğini kabul etti, "çok önemli bir şey olmadığını" savundu.

Hrant Dink cinayetinde de savunma pozisyonundaydı Akyürek. Kendine "Ramazan ağabey" diyen Erhan Tuncel'i hiç görmediğini söyledi.

Konuyu bir kez daha Ergenekon'a getirdi.

ulusalkanal.com.tr