Rusya'dan Esad açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile bir araya geldi. Lavrov, “Rusya ve İran Esad’ı gözden çıkardı” propagandandasına yanıt verdi. Lavrov, “Suriye’deki krizin çözülmesi için önce Esad gitmeli” görüşünün kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya'dan Esad açıklaması

Amerika ve Batı basının servis ettiği, "Rusya ve İran Esad’ı gözden çıkardı" haberlerine yanıt Moskova’dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran’lı mevkidaşı Cevad Zarif ile bugün Moskova’da bir araya geldi. Kritik zirvenin gündeminde Suriye krizi, IŞİD’e karşı mücadele ve İran ile imzalanan nükleer anlaşma vardı.

Lavrov görüşme sonrası yaptığı açıklamada Suriye’deki krizin çözümü için “Beşar Esad istifa etmeli” tezinin kabul edilmez olduğunu söyledi.

Rus Bakan Ortadoğu’daki krize karşı İran ile sürdürdüğü işbirliğini artırmaktan yana olduğunu belirtti. Lavrov, “Ülkelerimiz uluslararası ilişkilerin tüm alanlarında yapıcı işbirliği yürütüyor, çok yoğun ve üst seviyede iletişim sahibiyiz” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de iki ülkenin ortak menfaatlerine vurgu yaptı. "Rusya ile ortak çıkarlarımız var. İşbirliğimizin artması için gereken her adımı atacağız" diye konuştu.

Zarif ülkesinin P5+1 ülkeleri ile imzaladığı nükleer anlaşmaya da değindi. Anlaşmanın Rusya'yla ilişkilerin gelişmesine imkan sunacağını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr