Kılıçdaroğlu yine Bilim Kurulu'nu hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine Bilim Kurulu üyelerini hedef aldı. Kılıçdaroğlu bu kez bilim insanları için, ''bir şahsın rehinidir hepsi'' dedi. ancak salgının başından bu yana fedakarca çalışan bilim insanları siyasetin dilinden rahatsız. salgını Kurtuluş Savaşı gibi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz, suçlamaların mücadeleye zarar verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu yine Bilim Kurulu'nu hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine Bilim Kurulu vardı:

- Görevin yeteri kadar yerine getirilmediğini biliyoruz.

- Bilim kurulu var! Hikâye tamamen. Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur.

Kılıçdaroğlu, salgınla mücadelenin ön cephesinde savaşan Sağlık Ordusu'nu bu sözlerle hedef almıştı.

Kılıçdaroğlu'na yanıt önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Ancak CHP lideri bilim insanlarını hedef almaya devam etti. Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, Bilim Kurulu üyeleri için, ''rehin'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sonrası Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan da bir açıklama geldi. Salgınla mücadeleyi Kurtuluş Savaşı gibi düşünmek gerektiğini ifade eden Yavuz, ''Topyekun mücadele etmeliyiz. Birbirimize saldırmanın salgını kontrol etmede hiçbir faydası olmadığı gibi çok zarar olduğunu söyleyebiliriz'' yanıtını verdi.

sağlık chp sosyal medya cumhurbaşkanı erdoğan kılıçdaroğlu sağlık bakanı fahrettin koca Bilim salgın Bilim Kurulu kurtuluş savaşı Sağlık ordusu