TGB'den İran'a dostluk ziyareti

Türkiye Gençlik Birliği, bölge gençliğini birleştirmeye devam ediyor. İran’ın başkenti Tahran’a giden TGB’li gençler, İran’da üst düzey ziyaretler gerçekleştirdi. İranlı gençlik önderleri ile bir araya gelen Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, İran’ın önde gelen medya organı Tasnim Haber Ajansı’nı ziyaret etti.

Bölgesel birliği adım adım ören Türkiye Gençlik Birliği İran’a çıkartma yaptı. On kişilik heyetle İran’a giden TGB üyeleri, Başkent Tahran’da üst düzey temaslarda bulundu.

İran Gönüllü Halk Seferberlik Gücü gençlik yöneticileri ile biraraya gelen TGB'liler, bölgedeki emperyalizm destekli terör örgütlerine karşı işbirliğinin güçlendirilmesi ve bölge ülkelerinin gençliğinin birleştirilmesine ilişkin somut kararlar aldı.

TGB heyetini Tahran’da bulunan genel merkezlerinde ağırlayan İran Gönüllü Halk Seferberlik Gücü Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Dr.Muhammed Cevad Muhsenezad, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölgesel barış için İran ve Türk gençliğinin tarihsel sorumluluğuna vurgu yaptı.

TGB heyeti ziyaretin Tahran ziyaretinin ikinci gününde İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim Haber Ajansı’nı ziyaret etti. Tasnim Haber Ajansı’nda Dünya ve Dış Politikalar Genel Direktörü Abas Aslani, Türkçe servisi müdürü Mesut Sadr Muhammedi ve ajansın editörleri ile biraraya gelen TGB üyeleri bölgesel gelişmelere ilişkin İran’lı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantının ardından haber merkezine giden heyet Tasnim Haber Ajansı Hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerini Ulusal Kanal’a değerlendiren TGB Uluslarası ilişkiler büro sekreteri Işıkgün Akfırat, bölgede emperyalizm ve siyonizminizm oyunlarını başarısız kılmak için bölge gençliğini birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türiye Gençlik Birliği üyeleri, başkent Tahran’ın ardından Meşhet ve Kum şehirlerinde üniversite yöneticileri ile bir araya gelecek.

ulusalkanal.com.tr

iran tgb