Prof. Dr. Neslihan İnal: ''Çocuklara belirsizlik değil umut yansıtılmalı''

Depremin etkileri çocuk ve ergen yaştakilere nasıl yansıdı? Deprem sonrası aileler çocuklarına nasıl davranmalı? Neler yapılmamalı? 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal bu sorularımıza yanıt verdi.

Prof. Dr. Neslihan İnal: ''Çocuklara belirsizlik değil umut yansıtılmalı''

Haber: Özgür Doğu Saymaz - Kamera: Samet Can Kocagür

İzmir'de enkaz altından çok sayıda çocuk sağ çıkarıldı. Çok sayıda çocuk da hem bu enkaz görüntülerine tanıklık etti, hem de şiddetli sarsıntıları yaşadı. Yaraların sarılmaya çalışıldığı dönemde çocuk ve ergenler bu kritik iyileşme sürecini nasıl geçirecek?

Ulusal Kanal'a konuşan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal, deprem ile çocukların temel güven duygusunun etkilediğini vurguladı.

Depremin ardından ailelere büyük sorumluluğun düştüğünü belirten İnal, ebeveynlerin yapması ve yapmaması gerekenleri anlattı.

Profesör İnal, deprem sonrası çocuklara belirsizliği değil umudu aşılamak gerektiğini belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi 9 Kasım’da Doğal Afet Polikliniği’ni açarak depremden etkilenen aile ve çocuklara hizmet verilecek.

ulusal.com.tr

izmir