CHP'deki kurultay tartışması sertleşiyor

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinden yükselen "Olağanüstü kurultay" taleplerini değerlendirdi. Kurultayın Eylül ayı içinde yapılmasının planlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra tolerans yok" dedi.

CHP'deki kurultay tartışması sertleşiyor

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra "olağanüstü kurultay" çağrılarının yükseldiği CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Bundan sonra tolerans yok" açıklaması geldi.

Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan'ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "kurultay" çağrılarını ve parti içindeki krizi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "istifa et" çağrısı yapan milletvekillerine gönderme yaptı, "Bugüne kadar hep toleranslı davrandım ama bu kurultaydan sonra bu artık bitiyor. Tolerans yok artık. Parti içi kısır tartışmaya izin yok. Özgürlük alanları güvence altına alınır. Sınırsız özgürlük yoktur." dedi.

"Seçimden sonra kurultay talebinin gelmesini bekliyordum" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz bir partiyiz. Sağdan oy gelmeyecek de nereden gelecek. Dışarıdan aday mı ithal edeceğiz. AKP sola kaydı diyen yok, CHP sağa kaydı deniliyor, niye?" eleştirilerine de değindi.

Kılıçdaroğlu, kurultayın Eylül ayı içerisinde yapılmasının planlandığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

chp erdoğan toplantı