Kemal Kılıçdaroğlu: ''Gereksiz tartışmadan herkesin süratle çıkmasını istiyorum''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör propagandası yaptığı için hapis cezası alan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na sahip çıktı. Serbest bırakılmasını istedi. Anayasa Mahkemesi’nin kararını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Gergerlioğlu’nun bir tweet paylaştığı için dokunulmazlığının kaldırıldığını öne sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu: ''Gereksiz tartışmadan herkesin süratle çıkmasını istiyorum''

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun terör propagandası yapmasını görmezden geldi. Aldığı hapis cezasını bir tweete bağladı. HDP'li Gergerlioğlu'na sahip çıktı.

Anayasa Mahkemesi, hapis cezası onanan eski HDP milletekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında hak ihlali kararı verdi. Bu karara dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’li Gergerlioğlu’na haksızlık yapıldığını iddia etti.

Sanatçı Zülfü Livaneli, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için “Kürtleri ve Alevileri sevmezdi” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler üzerinden başlayan tartışma CHP Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun da gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu, ''CHP genel başkanlarının başımız üzerinde yer vardır. Türkiye’nin bu kadar derdi varken olayı tartışma alanına çekmek partiye, Türkiye'ye ihanettir. Gereksiz tartışmadan herkesin süratle çıkmasını istiyorum'' dedi.

Adıyaman’daki tütün eylemleri hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, üreticinin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Gündeminde Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin özelleştirilmesi tartışmasına da yer ayırdı CHP Genel Başkanı... Duruma tepki gösterdi.

chp hdp kemal kılıçdaroğlu anayasa mahkemesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Deniz Baykal AYM