Meclis'in fezleke bilançosu belli oldu

Meclis'in fezleke bilançosu belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bir celsede geçici madde ekleyelim, dokunulmazlıkları kaldıralım, herkes hesabını versin" açıklaması günlerdir tartışılan dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda en önemli somut öneri oldu. Peki halıhazırda Meclis'teki milletvekiller hakkında kaç fezleke bulunuyor?

Meclis'teki 506 fezleke 112 milletvekiliyle ilgili. 506 fezlekenin 278’i, HDP’li 41 milletvekiline ait. CHP'li 33 milletvekili hakkında 116, AKP'li 21 milletvekili hakkında 41, MHP’li altı milletvekili hakkında da 14 fezleke mevcut.

HDP'li vekiller hakkında hazırlanan fezlekelerin büyük bir bölümü terör suçundan. Fezlekelerin 57’si Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, 7’si Figen Yüksekdağ hakkında düzenlendi. Meclis Başkanvekili HDP’li Pervin Buldan hakkında da 46 fezleke bulunuyor.

CHP’li 33 milletvekili hakkında 116 fezleke bulunurken, en fazla fezleke CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlandı. Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezleke bulunuyor. CHP'liler hakkında hazırlanan fezlekeler ise ağırlıklı olarak hakaret suçundan.

22 AKP milletvekilinin ise, 41 fezlekesi TBMM’de. 22 vekil arasında Şamil Tayyar 10 fezlekeyle ilk sırada. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Naci Ağbal, hakkında fezleke düzenlenmiş AKP’li vekiller arasında.

MHP’li vekiller hakkında ise 14 fezleke var. 6 MHP’li milletvekiline yöneltilen fezlekelerden 5’i MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında hazırlanmış.

Haber: Cemre Değerli

ulusalkanal.com.tr

tbmm meclis fezleke