CHP'de ikinci Dersim çıkışı Kılıçdaroğlu'ndan

Cumhuriyet Halk Partisi'nden ikinci Dersim çıkışı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan geldi. CHP lideri, devletin özür dilemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca Tunceli'nin isminin Dersim olarak değiştirilmesi için Meclis'e verdikleri kanun teklifini hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun tartışma yaratan bu sözlerinin ardından ikinci özür açıklaması Kemal Kılıçdaroğlu'dan geldi. CHP lideri “devlet özür dilesin" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu partisinde ciddi tartışmalara neden Dersim konusundaki sessizliğini bozdu. Cumhuriyet'ten Can Dündar'a konuşan Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu'ndan bir daha ileri gitti. Devletin Dersim olayları hakkında özür dilemesi gerektiğini savundu.

"Kamuoyunda ve partisinin içinde “Dersim katliamı” konuşuluyor. CHP'nin bir genel başkan yarıdımcısı parti adına özür diliyor, bir diğeri bu tavrı yanlış buluyor. Peki Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki yaklaşımı ne? Bir özür olacaksa, partinin değil devletin özür dilemis gerektiğine inanıyor"

Dündar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Turgut Özal'ın Cezayir konusunda özür dilemesini örnek gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin 1950'lerde Cezayir'in bağımsızlık mücadelesine karşı politika izlediğini, 80'lerde Özal'ın bu tutum için özür dilediğini hatırlatıyor.

Can Dündar, Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'nin isminin Dersim olarak değiştirilmesi konusundaki görüşlerini de aktardı. CHP Genel Başkanının değişiklik için Meclis'te bir kanun tekliflerinin bulunduğunu söylediğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr