Şırnak yüzde 95 oranında PKK'lı teröristlerden temizlendi

Cizre ve Silopi'yi PKK'dan temizleyen güvenlik güçleri Şırnak merkezde sona yaklaştı. Merkez ilçenin yüzde 95'i teröristlerden temizlendi. İlçede 419 terörist etkisiz hale getirildi. Bin 256 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak yüzde 95 oranında PKK'lı teröristlerden temizlendi

Şırnak yüzde 95 oranında PKK'lı teröristlerden temizlendi.

Kent merkezinde 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor.

Teröristler İsmetpaşa, Gazipaşa ve Bahçelievler mahallelerinde köşeye sıkıştı. Büyük bir titizlikle sürdürülen operasyonlarda güvenlik güçleri teröristlere sık sık "Teslim Ol" çağrısında bulunuyor.

İlçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor. Çıkan çatışmalarda 5'i dün olmak üzere 419 terörist öldürüldü. Tuzaklanan bin 256 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Güvenlik güçleri bir yandan da evleri tek tek kontrol ediyor. İlçede 3 bin 764 ev kontrol altına alındı. Köşeye sıkışan teröristler vatandaşların ev ve duvarlarını yıkarak kaçmaya çalışıyor. Teröristler kaçarken bina ve sokakları el yapımı patlayıcılar ile tuzaklıyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda ise 404 PKK'lı öldürüldü. Teröristlerin tuzakladığı bin 7 el yapımı patlayıcı da bertaraf edildi.

Mardin'de halk güvenlik güçlerinin yanında yer alıyor. Teröristlerce Evciler- Mazıdağı karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı vatandaşların ihbarı sayesinde kontrolu bir şekilde imha edildi.

Güvenlik güçleri teröristlere kırsalda da göz açtırmıyor. Mehmetçik, Erzincan'ın Kemah kırsalında, arazi arama ve tarama faaliyeti düzenledi. Bölgedeki bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü.

Bingöl'de 49'uncu Komando Tugayı Kiğı ilçesi İlbey Vadisi bölgesine operasyon düzenledi. Operasyonda teröristlere ait 10 sığınak ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr