Rusya ve Çin'den dev gaz anlaşması

Dünyanın yükselen iki gücü Çin ve Rusya, enerji alanında dev bir enerji anlaşmasına imza attı. Anlaşmanın ekonomik büyüklüğü dudak uçuklatan cinsten. 10 yıl süren uzun pazarlığın ardından Çin ve Rusya'nın mutabık kaldığı anlaşmanın büyüklüğü tam 400 milyar dolar...

Rusya ve Çin'den dev gaz anlaşması

Çin ve Rusya, dünya siyasetinin dengesini belirleyecek çok önemli bir anlaşmaya imza attı.

İki ülke, enerji alanında dev bir anlaşma imzaladı. Yüzyıla damgasını vuracak anlaşmanın ekonomik büyüklüğü tam 400 milyar dolar olarak açıklandı.

Anlaşmanın ayrıntıların Russia Today aktardı. Dev enerji anlaşması, 10 yıl süren bir hazırlık ve pazarlık sürecinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Jinping tarafından imzalandı.

Anlaşma kapsamında, Rusya'dan Çin'e doğalgaz akışı sağlanacak. İki ülke 70 milyon dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Rusya, 2018'den itibaren 30 sene boyunca Çin'e her yıl 38 milyar metreküp doğalgaz satacak.

Dev enerji anlaşması, ABD'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz girişimlerine önemli bir yanıt anlamına geliyor. Çin, bu anlaşmayla Rusya'nın doğalgaz pazarını Avrupa dışında da genişletmiş oldu.

Anlaşmanın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 52 yıl aradan sonra Kıbrıs adasına yapacağı üst düzey ziyaret öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr