Hrant Dink Davası'nda önemli gelişme

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Hrant Dink davasında, 2 kişi hakkında yakalama kararı çıktı. Osman Hayal ve Zeynel Abidin bir dahaki celseye polis zoruyla getirilerek, beyanları alınacak.

Hrant Dink Davası'nda önemli gelişme

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Dink davasının üçüncü duruşması yapıldı.

Duruşma, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, mahkeme duruşmaya katılmayan sanıklardan Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz hakkında yakalama kararı çıkardı.

Hayal ve Abidin, bir dahaki celseye polis zoruyla getirilecek, beyanlarının alınmasının ardından serbest bırakılacak.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Ersin Yolcu ve Yasin Hayal’in gelecek celse bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi yöntemi ile beyanlarının alınmasına karar verdi.

İkisi tutuklu 18 kişinin yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel, uzun tutukluluk süresinden şikayet etti ve tahliyesini istedi.

Dink ailesi avukatlarından Fethiye Çetin ise yargılamanın yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Çetin, "Bu davada Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, MİT, Genelkurmay dosyaya doğru bilgiler aktarmadı" dedi.

ulusalkanal.com.tr