''İstifa edin partimizden''

Yerel seçimlerde, Gülen örgütüne yaklaşan CHP'de cemaat tartışması başladı. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Cemaatle işbirliği, ateş denizinden çıkmak için mumdan gemiye binmekti" dedi. Parti Meclisi Üyesi Ekrem Kerem Oktay ise Güler'i istifaya çağırdı.

''İstifa edin partimizden''

CHP'nin yerel seçimlerde cemaatle işbirliği yapması partide tepkilere neden oldu.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Güler, "Cemaatle işbirliği, ateş denizinden çıkmak için mumdan gemiye binmekti" ifadelerini kullandı.

Güler, CHP'nin İzmir'de aldığı seçim sonucunu da eleştirdi, "Bu sonuçlar İzmir için başarısızlık demektir. Ve ek olarak, yolsuz, yasakçı, savaşçı, anti-laik ve Atatürk düşmanı bir iktidarın varlığı da hesaba katılınca, bu sonuçlar İzmir’de bizim için hezimet demektir" dedi.

Birgül Ayman Güler'in bu sözlerine Parti Meclisi üyesi Ekrem Kerem Oktay yanıt verdi. Oktay, Güler'i istifaya çağırdı. Oktay Güler'in tweetini, "Birgül Hanım kimseyle işbirliği yapmadık, öyle bir kanaatiniz varsa istifa edin partimizden. Ne duruyorsunuz?" diye yanıtladı. Oktay, daha sonra yazdığı tiviti kaldırdı.

ulusalkanal.com.tr