Atlantik cephesi Çin aşısına karşı karalama kampanyası başlattı

Türkiye'de Çin'in Sinovac aşısına karşı kapsamlı bir karalama kampanyası başlatıldı. Kampanyada başı ise Atlantik güdümündeki medya çekiyor. En Son Davutoğlu'na yakın Karar Gazetesi Çin aşısının hem pahalı hem de güvenilir olmadığını öne sürdü. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın sözleri çarpıtılarak aşının güvenilir olmadığını savunuldu. Ulusal Kanal'a konuşan Ceyhan, haberi yalanladı, Çin'in Sinovac aşısının güvenilir olduğunu vurguladı. "Herkes gönül rahatlığıyla olabilir" dedi.

Atlantik cephesi Çin aşısına karşı karalama kampanyası başlattı

Haber: Dilek Doğan

Karar Gazetesi manşetinde Çin'in Sinovac aşısına karşı karalama kampanyası başlattı.

Kovid-19 mücadelesinin Öncüsü Çin'in Sinovac aşısı Atlantik güdümündeki medyanın hedefinde. Kara propagandayı yürütülenlerden biri de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yakın Karar Gazetesi.

Türkiye'nin Çin ile yaptığı aşı iş birliğini manşetine taşıyan Karar, aşının diğerlerine göre yüksek maliyetli olduğunu öne sürdü. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın iç sayfadaki sözleri farklı olmasına rağmen manşetin spotunda farklı gösterildi. Çin malı diyerek aşının güvenilir olmadığı öne sürüldü.

Ulusal Kanal'a konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Mehmet Ceyhan, haberi yalanladı, Çin'in Sinovac aşısının güvenilir olduğunu vurguladı. "Herkes, gönül rahatlığı ile olabilir" dedi.

Atlantik güdümündeki medya tarafından Pfizer/BioNTech VE Moderna aşıları özellikle öne çıkarıldı. Ancak Ceyhan'a göre 2 aşının da Türkiye'de uygulanması söz konusu bile değil.

Ceyhan, Çin'den gelecek 50 milyon dozluk aşıyla toplumun büyük kısmının aşılanabileceğini ifade etti.

ulusal.com.tr

türkiye çin Kovid19 ulusal kanal aşı