Beyaz Saray'dan Erdoğan ile Trump görüşmesine dair açıklama

Amerikan Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı telefon görüşmesinin ardından Beyaz Saray görüşmeyle ilgili soruları yanıtladı. Basın Sekreteri Sarah Sanders, "Trump'ın Erdoğan'ı araması referandum sonucunu kabul ettiği anlamına gelmiyor" dedi.

Beyaz Saray'dan Erdoğan ile Trump görüşmesine dair açıklama

Beyaz Saray'dan Amerikan Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama geldi.

referandumun ardından Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramıştı. Görüşmede ortak konular ve Suriye konuşulmuştu.

Beyaz Saray, Trump'ın Erdoğan'ı aramasının referandum sonucunu kabul ettiği anlamına gelmediğini söyledi.

Açıklamayı Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Sanders yaptı. Referandumla ilgili olarak AGİT raporunu beklediklerini ifade etti. Görüşmede önceliğin "NATO müttefikiyle olan ortak çıkarları konuşmak" olduğunu belirtti.

Basın Sekreteri, Trump, Erdoğan'ın daha fazla güce sahip olmasını destekliyor mu sorusuna ise "Görüşmenin amacı o değildi. Birinci önceliğimiz Amerikayı korumak bunun için de zaman zaman başka yönetimler ve NATO müttefiklerinizle çalışıyoruz" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Amerika'ya gidecek. Erdoğan'ın Washington ziyareti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Amerikalı mevkidaşı Rex Tillerson’la yaptığı telefon görüşmesinde kararlaştırıldı.

Taraflar, Erdoğan ve Trump'ın programlarını dikkate alarak en uygun zamanı belirlemek için çalışmalara başlayacak. Diplomatik kulislerde ziyaretin Haziran'dan önce yapılacağı değerlendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan trump Beyaz Saray