Ateşkes ilan edildi

Ukrayna'da 26 kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce kişinin de yaralandığı eylemlerin ardından Cumhurbaşkanı ile muhalaefet liderleri arasında ateşkes ilan edileceği açıklandı. Görüşmelere katılacak heyerlerin belirlenmesi için ikinci tur görüşmeler yapılacak.

Ateşkes ilan edildi

Batı yanlısı eylemlere sahne olan Ukrayna'da Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderleri arasında Kiev’de yapılan görüşmelerde tarafların ateşkes ilan etmesi anlaşmasına varıldığı açıklandı.

Görüşmeye; Cumhurbaşkanı Yanukoviç ve kurmayları ile muhalefet parti liderleri Arseniy Yatsenük, Vitaliy Kliçko ve Oleg Tyagnibok katıldı.

Vatan partisi lideri Arseniy Yatsenyuk, görüşmelere katılacak yeni heyetlerin belirlenmesi için ikinci tur görüşmelerin yapılacağını da söyledi.

Görüşme sonucunda taraflar, ateşkes ve kan akmasının durması için ülkede istikrarın ve barışın amaçlandığı diyalog sürecinin başladığını bildirdi.

Öte yandan Ukrayna Güvenlik Teşkilatı, ülkedeki radikal grupların son 24 saat içinde ülkede 1.500'den fazla silah ve 100 bin mermi ele geçirdiklerini açıkladı. Genelkurmay Başkanı ise görevden alındı.

ulusalkanal.com.tr

ateşkes Ukrayna kiev