'Oyuncuların performansı yeterli değildi'

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Adana Demirspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

'Oyuncuların performansı yeterli değildi'

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Adana Demirspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Biliç, şöyle konuştu; "Kaybetmekten nefret ediyorum. Grupta çok zor bir pozisyona düştük. Üç maçımız daha var. Tamamını kazanmamız gerekiyor. Yoğun bir maç takvimi oynamanın bedelini ödedik. Bunu neyse ki bir kupa maçında ödedik. İyi bir performans göstermedik. Forvet pozisyonunda bazı oyuncularımız eksikti. Performansımız kesinlikle yeterli değildi. Kazanabilmemiz için, her zaman iyi oyun için maksimumda olmamız gerekiyor. Bugün maksimumda oynamadık. Rakibe çok büyük saygım var. Ama Adana Demirspor seviyedeki bir takıma karşı daha iyi oyun çıkarmalıydık."

Veli Kavlak'ın, rakip futbolcuya gösterilen kırmızı kartın haksız olduğunu belirtip hakemi uyarmasıyla ilgili de Bilic, "Veli çok şık bir hareket yaptı. Fair-play adına çok önemli bir davranıştı. Veli'yi tebrik ediyorum. Kaybetmekten nefret ediyorum. Gruptan çıkabilmek için kalan üç maçımızı kazanmak zorundayız. Yoğun bir maç trafiği içindeyiz. Allah'tan kaybı lig maçında yaşamadık. Tabii ki eksikliklerimiz var. Oyuncularımızın performansı yeterli değildi. Kazanmak için maksimum oynamadık. Adana Demirspor'a saygım var onlara karşı daha iyi oyun ortaya çıkarmalıydık" dedi.

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak da pozisyonda hakem kırmızı kartı çıkarınca şaşırdığını vurgulayarak, "Sonra takım arkadaşlarım da geldi. Hepsini kutluyorum. Hakem de geldi bize sordu ve kadarını değiştirdi" diye konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu, Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman'ı kendisiyle ilgili güzel sözlerinin anımsatılması üzerine de, "Ben de teşekkür ederim. Onu maçtan sonra da galibiyetlerinden dolayı tebrik ettim. Bugün mağlup olduk üzgünüz ama devam ediyoruz" diye konuştu.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise, "Bugün takım savunması anlamında da güzel işler yaptık. Oyuncularım iyi mücadele ettiler. Aldıkları galibiyetten dolayı onları kutluyorum. Beşiktaş'a da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Veli Kavlak'ın yaptığı centilmence davranışı yayıncı kuruluşun canlı yayınında öğrendiğini dile getiren Karaman, siyah-beyazlı futbolcu için, "Çıkan kırmızı karta şaşırmıştım. Sonra öğrendim ki Veli uyarmış. Veli benim severek takip ettiğim bir oyuncuydu. Kendisine yakışanı yapmış. Olması gereken de buydu zaten. Sporcu eğer belli bir kimlikle belli bir mesaj verecekse, bu tarz hareketlere çok ihtiyacımız var. Maçın sonucundan daha ziyade, Veli'yi kutluyorum. Çünkü bu maç onun hakkıdır" dedi.

Maçta taraftarlarla başlayan ve saha içine de yansıyan centilmence davranışlarla ilgili bir soru üzerine Karaman, kendisine gösterilen kırmızı kart sarıya çevrilen Hakan Söyler'in hızlı hücuma çıkacağı bir pozisyonda Beşiktaşlı futbolcu yerde yattığı için topu dışarı attığını belirterek, "O da güzel bir örnekti. Sizlerin önderliğinde, bizler de sahanın kenarında olabildiğince bu mesajı vermeye gayret göstereceğiz. Bu kaos bu çirkinlik Türk insanına yakışmıyor. Ben bizi biz eden değerlerle beraber bir Türk insanı görmek istiyorum, hangi meslek grubunda olursa olsun" ifadelerini kullandı.

Karaman, Türk futbolunun geleceğiyle ilgili bir soruya da, "Düşünür, 'Karanlığa sövme, bir mum da sen yak' demiş. Biz önce kendimizi düzeltmeyle işe başlayabiliriz. Hangi meslek grubunda olursak olalım, kendimizi değiştirerek de bir çok şeyi değiştirebiliriz. Bugün Veli'nin yaptığı çok özel bir hareket. Neden bunu genele yaymayalım? Birçok meslek grubundaki insandan da aynı duruşu, yakışan hareketi ve tavrı beklemek en doğal hakkımız" dedi.

ALİ Danaş

DHA

beşiktaş Adana Demirspor Slaven Bilic Ziraat Türkiye Kupası F Grubu