4 polis daha tutuklandı

Emniyet operasyonunun ikinci dalgasında 4 F-tipi polis daha tutuklandı. Yurt dışı çıkış yasağı konulan 9 polis de serbest bırakıldı. İstihbaratçı polislere yönelik soruşturmada ikinci dalga eski şube müdürü Ali Fuat Yılmazer'in yasa dışı dinlemeler için alt kadroları işaret etmesiyle başlatılmıştı.

4 polis daha tutuklandı

İstihbaratçı polisler soruşturmasıın ikinci dalgasında mahkemeye sevk edilen 4 polis daha tutuklandı. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama gerekçesini "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" olarak açıkladı.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre polislerin tutuklanmasına MİT'e ait ADSL hattının takip edilmesi neden oldu. 9 polis serbest bırakılırken bir MİT yetkilisinin eşi adına kayıtlı internet hattını takip eden polisler hakkında tutuklama kararı verildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 polis için yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

İkinci dalgada 9 polis de savcılık tarafından serbest bırakıldı. Savcılık hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin ifade işlemlerini ise oğlunun cenazesi nedeniyle ertelendi.

Bu kararla emniyet operasyonun ikinci dalgası ile ilgili süreç tamamlanmış oldu. Gözaltına alınan 32 polisten 8'i tutuklandı. Sulh Ceza hakimliği tutuklanmaya sevk edilen 15 polisi adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

Yasa dışı dinleme soruşturmasında ikinci dalga operasyonu tutuklanan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in "dinlemeleri alt kadrolar yapar, hatalar olabilir hepsini denetleyemem" ifadeleri üzerine başlatılmıştı.

Gözaltına polisler ise savunmalarında amirlerinin talimatı olmadan dinleme yapamayacaklarını anlattı ve yasa dışı dinlemeler için Yılmazer'i işaret etti.

ulusalkanal.com.tr