Rusya'dan ağır suçlama: Erdoğan ve ailesinin IŞİD'le ilişkisi var

Rusya, IŞİD petrolünün Türkiye geçtiği iddiasının görüntülerini yayınladı. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin, IŞİD'in elinde olan petrol yataklarından yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkisi var" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu iddiayı sert ifadelerle yalanladı. ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da iddiayı ispatlayacak bir kanıt bulunmadığı belirtildi

Rusya'dan ağır suçlama: Erdoğan ve ailesinin IŞİD'le ilişkisi var

Rusya, IŞİD petrollerinin Türkiye üzerinden satıldığına dair iddialarının görüntülerini yayınladı. Rusya'nın hedefinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan vardı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin, IŞİD'in elinde olan petrol yataklarından yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkisi var" dedi.

“Suriye’den yasadışı satılan petrolün ana güzergahı Türkiye” denilen açıklamada istihbarat uçaklarının kaydettiği görüntüler izletildi. Görüntülerde tanker ve tırların Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan sorunsuz olarak geçtiği görüldü. 2015 yılının Kasım ayında Türkiye-Suriye sınırında 16 bin 260 petrol tankeri tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Rus yetkilier IŞİD petrollerinin sevkiyat rotasını da harita üzerinde gösterdi. İki güzergah ve iki noktaya dikkat çekildi. IŞİD petrollerinin AKP'nin desteklediği ÖSO ve El Nusra terör örgütlerinin kontrolündeki bölgelerden İskenderun Limanı'na aktarıldığı öne sürüldü. Diğer hatta Deyre Zor-Batman arası. İddiaya göre IŞİD petrolü Deyre Zor'dan çıkarılıyor ve tankerlerle önce PYD'nin kontrolündeki Kamışlı bölgesinden ardından Batman rafinerisine götürülüyor. çekti.

Suriye ve Irak topraklarından Türkiye'ye yapılan petrol sevkiyatlarının güzergahları

Bir diğer hatta Irak'tan IŞİD işgali bölgesinden Batman'a yapılan sevikat.

Hava bombardımanlarıyla IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok edildiğini açıklayan Rusya, jetlerinin IŞİD'in petrol raifnelerini vurduğu görüntüleri de yayınladı.

Toplantının bir diğer önemli başlığı da Türkiye'nin Suriye'ye terör ihrac etmesi oldu. Türkiye'den sadece son bir hafta içinde IŞİD ve El Nusra terör örgütlerine "2 bin militan, 120 tonun üzerinde askeri mühimmat ve yaklaşık 250 adet motorlu araç" sevkiyatı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov'a; Genelkurmay Ana Operasyon Müdürlüğü Şefi Korgeneral Sergei Rudskoy ile Ulusal Savunma Kontrol Merkezi Ana Operasyonel Müdürlüğü Şefi Korgeneral Mikhail Mizintsev de eşlik etti.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya erdoğan ışid