ABD'nin Yemen'i vurduğu bölgeye İran da gemi gönderdi

Amerika'ya ait savaş gemisinin Yemen'e bombalamasının ardından İran Aden Körfezi'ne savaş gemisi gönderdi. İran'ın "Ticaet gemilerinin güvenliği" için gönderdiği savaş gemileri Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği askeri saldırılar açısından hassas konumda yer alan bölgede görev yapacak.

ABD'nin Yemen'i vurduğu bölgeye İran da gemi gönderdi

Aden Körfezi'nde sular ısındı. Amerika'nın "Füze saldırısı" gerekçesiyle Yemen'i bombaladığı bölgeye İran da savaş gemisini Aden Körfezi'ne gönderdi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre, İran Deniz Kuvvetlerinin lojistik destek gemisi Buşehr ile Elvend muhribinden oluşan 44'üncü Filo 5 Ekim'de Aden Körfezi'ne gitti.

Bölgeye gönderilen savaş gemilerinin İran'a ait ticari gemilerin deniz yolu güvenliğini sağlayacağı ifade edildi.

Arap Yarımadası'nın güney kıyısında Hint Okyanusu'nu Kızıldeniz'e bağlayan stratejik bir konumda yer alan Aden Körfezi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği askeri saldırılar açısından hassas konumda bulunuyor.

Amerika Savunma Bakanlığı, Husilerin kontrolündeki mevzilerden ABD savaş gemilerine füze atıldığını açıklamış ve daha sonra Husiler'in elindeki bölgelerde yer alan 3 radar mevzisinin vurulduğunu duyurmuştu.

ulusalkanal.com.tr