15 Temmuz darbe girişimine net tavır alamayan AP'den iki temsilci Ankara'ya geliyor

Fethullahçı darbe girişimine karşı net tavır alamayan Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye üst düzey ilk ziyaret 39 gün sonra gerçekleşiyor. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Ankara'ya gelecek. İkili, hükümet yetkilileri, muhalefet partileri ve kitle örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

15 Temmuz darbe girişimine net tavır alamayan AP'den iki temsilci Ankara'ya geliyor

FETÖ'cü darbe girişimine karşı net tavır almadığı için Ankara'nın sert tepkisiyle karşılaşan Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ilk ziyaret bugün olacak.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri(Ketiy Piri) ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Ankara'ya gelecek.

Amerika destekli darbe girişiminin üzerinden 39 gün geçtikten sonra Türkiye’ye gelen ikili, hükümet yetkilileri, muhalefet partileri ve kitle örgütü temsilcileriyle görüşecek.

Ziyarete ilişkin Piri'nin ofisinden yapılan açıklamada, ikilinin Türkiye’deki mevcut duruma ilişkin ilk elden bilgi almayı amaçladıkları belirtildi.

Ankara, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu'nu, Türkiye'ye yeteri kadar destek vermemekle suçluyor ve bu kurumlardan darbe girişimi sonrası herhangi bir ziyaretin yapılmamasını eleştiriyordu. Temaslarda, bu konuda Avrupa Parlamentosu’nun eleştirilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr