Kim bu Cemaatçi subay?

TSK içindeki F tipi yapılanmayı gözler önüne seren ve Türkiye gündemine oturan CD’nin ayrıntılarına Aydınlık ulaştı: Gülen, Cemaat’in üst düzey elemanlarına bir generalle yaptığı görüşmeyi anlatıyor

Kim bu Cemaatçi subay?

TSK içindeki F tipi yapılanmayı gözler önüne seren ve Türkiye gündemine oturan CD’nin ayrıntılarına Aydınlık ulaştı: Gülen, Cemaat’in üst düzey elemanlarına bir generalle yaptığı görüşmeyi anlatıyor

Fethullah Gülen ile bir general arasında geçtiği iddia edilen bir görüşme videosu, ordu içindeki Cemaatçi örgütlenme tartışmasını alevlendirdi. Avukat Fidel Okan’ın Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki F tipi yapılanmayı araştıran savcıya teslim ettiği o CD’de neler var? Gülen bir generale talimat mı veriyor?

Aydınlık, o CD’yi izleyen bir kişiyle görüştü. İddia edildiği gibi video görüntülerinde Fethullah Gülen’in bir generalle görüşmesi yer almıyor. Gülen, kendisini dinleyen, muhtemelen Cemaat’in üst düzey elemanlarına “bir generalle konuştuğunu” anlatıyor.

‘MİT’TE ÇALIŞAN GENERAL’

Gülen videoya kaydedilen konuşmasında, “MİT’te de çalışan bir general”den söz ediyor. MİT’te Teoman Koman’ın müsteşarlığı dönemine kadar bu makama bir korgeneral atanıyordu. MİT’in daha alt düzey yöneticileri arasında ise daha çok albay düzeyinde subaylar bulunuyordu. “Sivilleşme” adı altında MİT’te yapılan tasfiyelerden sonra bu kurumda çalışan asker sayısı neredeyse sıfıra indirildi. Dolayısıyla Gülen’in “MİT’te çalışan bir general” sözünün, Cemaat’e yönelik bir propaganda olduğu da söylenebilir.

‘ARTIK ORTAYA ÇIKALIM’

CD’yi izleyen kişi, Gülen’in konuşmasında “generalin” kendisine, “Bu ülkenin, bu devletin sahibi biziz. TSK’da neden kendimizi gizliyoruz. Artık gizlenmeyelim. Ortaya çıkalım. Gerekli işlemleri yapalım” dediğini Gülen’in ise konuşmasında bu öneriyi reddettiğini söylediğini ifade ediyor.

Önceki akşam Şirin Payzın’ın CNN Türk’teki 360 Derece programında da bu CD konuşuldu. Programın konuklarından Avukat Fidel Okan, TSK’daki Cemaat yapılanmasına ve süren soruşturmaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bahsedilen CD’de TSK’da geçmişte görev yapan bir general ile Fethullah Gülen’in konuşmaları yer aldığını ifade eden Okan, “Bu daha ne kadar saklı kalacak. Bu ülke bizim’ şeklinde açıklamalar yapılıyor. Fethullah Gülen, ‘bazı şeyleri aleyhimizde bozacak şekilde hareket etmemeliyiz’ şeklinde konuşmalar varsa biz daha neyi tartışıyoruz” diye konuştu.

‘TSK, BU YAPILANMAYA KARŞI MÜCADELE İÇİNDE’

Fidel Okan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüştüğünü belirterek, “Kendisi bana ‘TSK uzun süredir Fethullahçı yapılanmaya karşı büyük mücadele içinde’ dedi ve ordudan tasfiye edilen kişileri bana gösterdi” dedi. Avukat Okan, TSK’nın bu yapılanmaya karşı mücadele ettiğinin altını çizerek “TSK, bize ‘soruşturma devam ediyor’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘ERKEN HAREKETE GEÇERSEK TEPEMİZE BİNERLER’

Fethullah Gülen’in, Cemaat mensuplarına yönelik amaçları doğrultusunda izleyecekleri yöntemleri belirten emir niteliğindeki açıklaması, daha önce bir tv kanalında yayınlanmıştı. Gülen şöyle diyordu:

“Ta ilerilere gitmeli, can damarları içinde dolaşmalıyız. Cepheleri öğrenmeleri lazım arkadaşlarımızın... Hukuk sistemini didik didik etmeliler. Sistemin püf noktalarını bilmeleri lazım... Biz de çalışıp onları istifade edecekleri mevkilere getirmeliyiz. Dikkatli olmalıyız. Erken harekete geçersek, tepemize binerler. Durmadan hazırlanmalıyız. Zamanı gelince, uygun boşluk bulunca maratona geçeriz. Devlet memuru arkadaşlarımız kahramanlık yapamazlar. Erken vuruş yaparlarsa dünya başlarını ezer. Bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephemize çekeceğimiz ana kadar her adım erken sayılır.”

‘TSK’DA 40 YILDIR ÇALIŞIYORLAR’

‘Fethullah Gülen suç örgütü’ soruşturmasına ilişkin ayrıntılar Aydınlık’ta yazı dizisi olarak yayımlandı. Soruşturmada tanık olarak ifade veren Latif Erdoğan, asker içindeki F Tipi yapılanmanın harekete geçebileceğini söyledi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bir sonraki süreçte şu ana kadar Fethullah Gülen tarafından devreye henüz sokulmayan güç Askeriye içerisindeki yapılanmadır.

Bu yapılanma küçümsenecek bir yapılanma değildir. 40 yıldır asker içinde çok ciddi çalışmalar yapıldığını biliyorum. O dönem öğrenci evlerinden yetişerek Askeri kurumlara subay-astsubay-uzmançavuş-sivil memur statüsünde yerleştirilen şahıslar şu an kurum içerisinde belirli bir mertebeye ulaşmışlardır.”

Hikmet Çiçek

ulusalkanal.com.tr