Azerbaycan ordusu 9 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı

Azerbaycan işgal edilen topraklarını kurtarmak için ilerleyişini sürdürüyor. 9 köy daha işgalden kurtarıldı. Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Harutyunyan, Azerbaycan ordusunun stratejik noktadaki Şuşa kentine girmek üzere olduğunu açıkladı, şehri savunma çağrısı yaptı. Karabağ'da köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise savaşı bitirmek için Avrupa Birliği'nden yardım istedi.

Azerbaycan ordusu 9 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı

Dağlık Karabağ'da sıcak çatışmalar 34 günü geride bırakırken, dünyanın gözünün çevrildiği bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için kararlı ilerleyişini sürdürürken, Ermenistan cephesinden çaresizliği gözler önüne seren bir açıklama geldi.

Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan, Azerbaycan'ın stratejik noktadaki Şuşa kentine girmek üzere olduğunu söyleyerek, şehri savunma çağrısı yaptı. Harutyunyan, Azerbaycan ordusunun Şuşa'ya yalnızca 5 kilometre uzakta olduğunu bildirdi.

Stratejik açıdan kritik bir noktada bulunan Şuşa, Dağlık Karabağ’ın en büyük kenti Hankendi’yi Ermenistan’a bağlayan yol üzerinde bulunuyor.

Cephe cephe ilerleyen Azerbaycan Ordusu, Cebrayıl, Zengilan ve Gubadlı'da 9 köyü daha işgalden kurtardı. Berde kentinde sivilleri hedef alan Ermenistan'a ait Smerç füze sistemi de Azebaycan Ordusunca imha edildi.

Çatışmaların ağırlıklı olarak Ağdere, Hocavend ve Kubadlı yönlerinde devam ettiği, tüm cephe hattının Azerbaycan Ordusunun kotrolü altında olduğu bildirildi.

Ordusu cephede bozguna uğrayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise, Avrupa Birliği'nden yardım istedi. Paşinyan, "Avrupa Birliği Karabağ savaşını bitirmeli ve Türkiye'ye karşı yaptırım uygulamalı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye devletlerin Genelkurmay Başkanları, Özbekistan’ın Semerkand şehrinde toplanıyor. Azerbaycan ve Ermenistan heyetlerinin de katılacağı toplantı,

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un başkanlığında gerçekleşecek.

Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ile Türkmenistan dahil topluluğa üye 8 ülkenin heyetleri, BDT ülkelerinin sınırları boyunca gelişen askeri-politik durumu görüşecek.

Azerbaycan dağlık karabağ Ermenistan