Rus basını: Afrin ile Menbiç'in birleşmesi engellenecek

İvme kazanan Ankara-Moskova yakınlaşması Rus basınında geniş yer buldu. Rus basını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'nin "Kürt Bölgesi" planını bozmak için anlaşma yaptığını yazdı. Anlaşmaya göre, Türkiye Halep’teki iddialarından vazgeçecek, karşılığında da Amerikan-İsrail koridoru kesilecek.

Rus basını: Afrin ile Menbiç'in birleşmesi engellenecek

Halep'te Türkiye iddialarından vazgeçecek, karşılığında Amerikan İsrail koridorunun birleşmesinin önüne geçilecek.

Rusbasını, Ankara ile Moskova arasındaki işbirliğine geniş yer ayırdı.

Rus ordusuna yakınlığı ile bilinen haber sitesi Topnews-Russia, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gizli bir anlaşma yaptığını yazdı.

Habere göre anlaşma, Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin Kürt bölgesi planının Türkiye ve Rusya işbirliğiyle engellenmesi için yapıldı.

Anlaşmaya göre, Türkiye, 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalaknı Harekatı'nı El Bab'ı da içine alacak şekilde genişletecek. Böylece, PYD'nin sözde kantonu Afrin ile Menbiç'in birleşmesinin kesin olarak önüne geçilecek.

Türkiye ise bunun karşılığında muhaliflere yönelik Halep’te yapılan operasyonlara tepki göstermeyecek ve müdahale etmeyecek.

Rus gazetesi Izvestia’nin haberine göre de Rusya, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye’de ilerleme planlarına karşı çıkmıyor.

Terörle mücadelenin bölgedeki ülkeler için birinci öncelik olduğunu belirten İzvestia gazetesi, Türkiye’nin de bu mücadeleye katkı sunduğunu vurguladı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da dün Rus mevkidaşı Valery Gerasimov'un davetiyle Rusya'ya gitti.

Musul operasyonunu ele alan ikili, Fırat Kalkanı Harekatı ve Ankara ile Moskova'nın Suriye'de askeri işbirliği yapması konularını görüştü.

ulusalkanal.com.tr

afrin menbic rus basın