Erdoğan, Rusya'ya; Yıldırım, ABD'ye gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım Amerika'ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Rusya'ya gidiyor. Erdoğan 13 Kasım'da Rusya'da Putin ile bir araya gelecek. Yıldırım ise Amerika ziyaretine yarın başlıyor. Amerika'da ana gündem Sarraf davası olacak. Yıldırım ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Çarşamba günü saat 18:30'da görüşecek

Erdoğan, Rusya'ya; Yıldırım, ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım'da Rusya'ya gidecek.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelecek.

Kritik dönemde gerçekleşen görüşmede önemli başlıklar ele alınacak. İkili, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile terörle mücadele konularını ele alacak. Erdoğan Rusya'dan sonra siyasi tansiyonun yüksek olduğu Arap Yarımadasına gidecek. Cumhurbaşkanı, Kuveyt'te temaslarda bulunacak.

27 Kasım'daki Rıza Sarraf davası öncesi Amerika'ya kritik bir ziyaret yapılacak. Başbakan Binali Yıldırım, yarın Amerika'ya gidiyor.

Yıldırım, 10 Kasım'a kadar Amerika'da kalacak. Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşecek.

Gündemin en önemli maddesi Rıza Sarraf davası. Zira dava 27 Kasım'da görülecek. Sarraf'ın avukatlarının yöneltilen suçlamalara ilişkin savunma yapmaması, kafaları karıştırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adının da iddianameye eklendiği iddiası dikkatleri bir kez daha 27 Kasım'a çevirdi.

Terörle mücadele konusu da masadaki gündem başlıklarından olacak. Amerika'nın terör örgütü PKK'ya yaptığı silah yardımlarına karşı Ankara, tepkisini bir kez daha dile getirecek.

İkili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerin yanı sıra vize sorunu da masaya yatırılacak.

Yıldırım, Washington ve New York'ta temaslarda bulunacak. Ziyaret, Amerika'da yeni yönetimin göreve gelmesinden sonra Türkiye'den başbakan düzeyinde gerçekleştirilecek ilk ziyaret olacak.

Başbakan Yıldırım ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Çarşamba günü saat 18:30'da görüşecek

ulusal.com.tr

abd rusya erdoğan binali yıldırım