O PKK'lının kimliği belli oldu

Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği iki polis memurunun da şehit olduğu çatışma bölgesinden elindeki silahla kaçan zanlının YDG-H üyesi Mahsun Gürkan olduğu belirlendi. Gürkan'ın, bir gün önce beyaz toros ile polis aracına saldırı düzenleyen iki teröristten biri olduğu ortaya çıktı.

O PKK'lının kimliği belli oldu

Önce çaldıkları beyaz toros ile polis otosuna saldırı düzenlediler, bir gün sonra da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü 2 polis memurunun şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdiler.

Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği çatışma bölgesinde kameralara, kaçan terörsitlerin görüntüleri yansımıştı. O teröristlerden birinin kimliği belli oldu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Cuma günü devriye görevi yapan polis ekibine, çalıntı olduğu belirlenen Beyaz renkli Toros model bir araçla silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonrası kaçan teröristlerden biri ölü olarak ele geçirilmiş, ikisi ise kaçmayı başarmıştı. O teröristlerden biri, Tahir Elçi'nin öldüğü saldırıda ortaya çıktı.

Saldırganların Sur ilçesindeki Pkklı gruplarla bağlantısını tespit eden emniyet güçleri, taksideki şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Polisi gören teröristler araç içinden ateş açtı. Polis memurları Ahmet Çiftaslan olay yerinde, ağır yaralanan Cengiz Erdur ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

İki terörist taksiden inerek Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa doğru kaçtı. Bu sırada çatışma başladı. Polis zanlıların arkasından ateş ederken, sokağı gören binaların yüksek bölümlerine saklanan pkklılar, arkadaşlarını korumak için çatışma bölgesine ters yönden mermi yağdırdı.

Bu sırada Tahir Elçi bir anda yere yığıldı. Elinde silahla Elçi'nin önünden koşarak geçen saldırgan mahalle içinde izini kaybettirdi. Elçi'nin naaşının yanıda bulunan silahın bu terörsite ait olduğu anlaşıldı.

Yapılan incelemelerde, kaçan teröristin YDG-H üyesi Mahsun Gürkan olduğu belirlendi. Emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturma ve operasyonları devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr