Japonya'da OHAL süresi uzatıldı

Japonya'da Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen Olağanüstü Hal süresi uzatıldı. 6 Mayıs'ta sona ermesi gereken olağanüstü hal uygulaması 31 Mayıs'a kadar devam edecek.

Japonya'da OHAL süresi uzatıldı

Japonya'da Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde uygulanan olağanüstü hal uygulaması (OHAL) mayıs sonuna kadar uzatıldı.

Başbakan Şinzo Abe, kararı basın toplantısıyla duyurdu. Abe, 7 Nisan'da 7 eyalette, 16 Nisan'da ülke çapında ilan edilen OHAL'in, 6 Mayıs'ta resmen sona ermesinin planlandığını hatırlattı. Hükümetin uzman heyetten güncel tavsiyeler aldığını belirten Abe, OHAL'in 31 Mayıs'a kadar yürürlükte kalmasına karar verildiğini açıkladı.

Hastanelerdeki aşırı yükün hafifletilmesi gerektiğini kaydeden Abe, iş dünyası ve sosyal faaliyetler üzerindeki kısıtlamaların uzun sürmeyeceğini söyledi.

Abe, günlük vaka sayısının 100'ün altına düşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bir aylık periyot, sonraki adımlara hazırlanmamız ve OHAL'e son vermek için dizayn edildi." dedi.

Bu süreçte Tokyo metropolü ve Osaka dahil 13 eyalette vakaların dikkatle izlenmesi gerektiğini belirten Abe, "Kapalı alan, kalabalık yer ve yakın temastan kaçınıldığı sürece dışarı çıkmak kötü değil." ifadesini kullandı.

Japonya'da Koronavirüs vaka sayısı 15 bin 965'e, ölü sayısı 569'a yükseldi.

ulusal.com.tr

koronavirüs japonya